Šport > Nogomet
1418 ogledov

Ronaldo dražji od napovedi

cristiano ronaldo Epa 33-letnik bo kariero nadaljeval v Italiji.
Cristiano Ronaldo ni več član Real Madrida.

Portugalski superzvezdnik Cristiano Ronaldo je po devetih letih zapustil Real Madrid in bo kariero nadaljeval pri Juventusu. Aktualni italijanski prvak je po poročanju medijev za napadalca odštel 105 milijonov evrov oziroma pet milijonov več, kot se je sprva napovedovalo.

Ronaldo je z Juventusom podpisal štiriletno pogodbo v vrednosti 120 milijonov, torej bo na leto zaslužil približno 30 milijonov. Petkratni dobitnik zlate žoge je postal najdražji nogometaš v zgodovini Juventusa in italijanske Serie A. Pred njim je ta naziv pripadal Gonzalu Higuaínu, za katerega je Juventus leta 2016 odštel 90 milijonov evrov.

Ronaldo si po novem deli četrto mesto na seznamu najdražjih nogometnih prestopov v zgodovini. Na vrhu seznama ostaja Neymar (iz Barcelone v PSG za 222 milijonov), na drugem mestu je Kylian Mbappe (iz Monaca v PSG za 145 milijonov), na tretjem pa Philippe Coutinho (iz Liverpoola v Barcelono za 120 milijonov).

cristiano ronaldo | Avtor: Epa Epa

Četrto mesto si delijo Ronaldo (iz Reala v Juventus za 105 milijonov), Ousmane Dembele (iz Borussie Dortmund v Barcelono za 105 milijonov ) in Paul Pogba (Iz Juventusa v Manchester United za 105 milijonov).

Ronaldo se je Realu pridružil leta 2009 za takrat rekodnih 94 milijonov evrov. V dresu madridskega velikana je odigral 438 tekem in zabil neverjetnih 451 golov, kar ga uvršča na vrh seznama najboljših strelcev v zgodovini španskega kluba. Z Realom je osvojil štiri naslove v ligi prvakov (tri zaporedne) in dva v španski la ligi. Skupno je na Santiago Bernabéuu zbral 16 lovorik.

Pred prihodom v špansko prestolnico je branil barve Manchester Uniteda, z njim je med letoma 2003 in 2009 enkrat slavil v ligi prvakov, trikrat osvojil premier league in enkrat pokal FA.

 | Avtor: Epa Epa

Kraljevi klub je v uradni izjavi zapisal, da se je Portugalec v Madridu dokazal kot najboljši nogometaš na svetu in tako ključno zaznamoval eno najuspešnejših obdobij v zgodovini kluba in nogometa nasploh. "Ronaldo bo ostal simbol Real Madrida in edinstvena referenca za vse bodoče generacije. Real Madrid bo za vedno ostal tvoj dom," je ob slovesu od slovitega napadalca zapisal aktualni evropski klubski prvak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice