Najlepši enoprostorec pri nas za manj kot 13 tisočakov

Foto: Andrej Leban
Foto: Andrej Leban
Bralci revije Auto Motor und Sport v Nemčiji so za najlepši mini-enoprostorec leta 2012 izbrali novi ford B-max. Novinec k nam prihaja oktobra. Začetna cena bo nižja od 13 tisoč evrov.
Oglej si celoten članek

Povsem novi kompaktni enoprostorec B-max je zmagovalec spletne ankete, v kateri je več kot 14.000 bralcev vodilne nemške revije s področja avtomobilizma in njene sestrske spletne strani www.auto-motor-und-sport.de glasovalo z “všeč mi je” in “ni mi všeč” glede 102 modelov, ki so v osmih kategorijah sodelovali v tekmovanju za priznanje.

B-max je v kategoriji minienoprostorcev osvojil več kot 38 odstotkov glasov in tako za 15 odstotkov prehitel drugo uvrščenega Fiata 500L; renault scenic je osvojil tretje mesto.

B-max se ponaša z novim sistemom vrat za preprost dostop, ki ga sestavljajo sprednja vrata s tečaji in drsna zadnja vrata z integriranim srednjim stebričkom. Velika neprekinjena odprtina zagotavlja neoviran dostop potnikom in omogoča preprosto natovarjanje in raztovarjanje. Pred kratkim je prejel najvišjo oceno s petimi zvezdicami za varnost neodvisne ustanove za preizkusna trčenja Euro NCAP.

Kompaktni enoprostorec je opremljen tudi s Fordovim sistemom povezav v vozilu SYNC z glasovnim upravljanjem in pomočjo v sili ter s sistemom za aktivno preprečevanje naleta pri majhni hitrosti Active City Stop, ki nadzira promet pred vozilom in zavira, če zazna možnost trčenja v počasnejše ali mirujoče vozilo pred sabo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.