Avto
38 ogledov

Najlepši enoprostorec pri nas za manj kot 13 tisočakov

Ford B-max Andrej Leban
Bralci revije Auto Motor und Sport v Nemčiji so za najlepši mini-enoprostorec leta 2012 izbrali novi ford B-max. Novinec k nam prihaja oktobra. Začetna cena bo nižja od 13 tisoč evrov.

Povsem novi kompaktni enoprostorec B-max je zmagovalec spletne ankete, v kateri je več kot 14.000 bralcev vodilne nemške revije s področja avtomobilizma in njene sestrske spletne strani www.auto-motor-und-sport.de glasovalo z “všeč mi je” in “ni mi všeč” glede 102 modelov, ki so v osmih kategorijah sodelovali v tekmovanju za priznanje.

B-max je v kategoriji minienoprostorcev osvojil več kot 38 odstotkov glasov in tako za 15 odstotkov prehitel drugo uvrščenega Fiata 500L; renault scenic je osvojil tretje mesto.

B-max se ponaša z novim sistemom vrat za preprost dostop, ki ga sestavljajo sprednja vrata s tečaji in drsna zadnja vrata z integriranim srednjim stebričkom. Velika neprekinjena odprtina zagotavlja neoviran dostop potnikom in omogoča preprosto natovarjanje in raztovarjanje. Pred kratkim je prejel najvišjo oceno s petimi zvezdicami za varnost neodvisne ustanove za preizkusna trčenja Euro NCAP.

Kompaktni enoprostorec je opremljen tudi s Fordovim sistemom povezav v vozilu SYNC z glasovnim upravljanjem in pomočjo v sili ter s sistemom za aktivno preprečevanje naleta pri majhni hitrosti Active City Stop, ki nadzira promet pred vozilom in zavira, če zazna možnost trčenja v počasnejše ali mirujoče vozilo pred sabo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.