Avto
25 ogledov

Ranger tako udoben še ni bil

Ford ranger
1/11
Gregor Prebil
Nova generacija ameriškega poltovornjaka ford ranger ostaja robustna, a tako potovalna in udobna, kot je zdaj, ni bila še nikoli v svoji zgodovini. Cene se začnejo pri 18.680 evrih za dvokolesno gnan model, s pogonom 4x4 pa se cene pričnejo tik nad 20 tisočaki.

Od prejšnje generacije je ostalo le ime, vse druge je novo, o novem rangerju pravijo pri Fordu, ki so tudi poltovornjaku (pick-upu) namenili vse sodobne tehnološke in varnostne pripomočke. Z njimi je na testiranjih trčenj Euro NCAP postal sploh prvi poltovornjak s petimi zvezdicami za varnost.

Oblikovno ostaja robusten, a se lahko s sodobnimi in elegantnimi linijami brez pomislekov z njim zapeljete tudi na večerjo. Na poti v restavracijo ne bo trpelo niti udobje, saj ima vse pripomočke, ki jih poznajo tudi potniške različice Fordovih modelov.

Tudi kamera in glasovno ukazovanje

Ford ranger | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil
Elektronski sistem stabilnosti prihaja serijsko, novost je kamera za pomoč pri parkiranju in vzvratni vožnji s projekcijo slike na vzvratnem ogledalu, potnikom je v potniški kabini na voljo  23 odlagališč, zračnih blazin in zaves je skupaj sedem, standardno prihaja tudi blazina za kolena. Na voljo je satelitska navigacija s pet palčnim barvnim zaslonom, z audio sistemom in klimatsko napravo je moč upravljati s pomočjo glasu.

V prvi vrsti ranger še vedno ostaja delovni stroj in je namenjen tisti, ki ga bodo uporabljali zaradi njegovih zmogljivosti. Sposoben je povleči do 3350 kilogramov, od tal je oddaljen 230 milimetrov, po vodi lahko brodi do globine 80 centimetrov. Pri izvedenki z 2,2-litrskim TDCi motorjem je nosilnost do 1333 kilogramov.

Dva dizla

Ford ranger | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil
Motorno paleto sestavljata nova dizelska motorja, šibkejši 2,2-litrski TDCi z največjo močjo 110 kilovatov (150 KM) in navorom 375 Nm in zmogljivejši 3,2-litrski TDCi z močjo 147 kilovatov (200 KM) in navorom 470 Nm. Pogonska sklopa sta dva, 4x2 in 4x4, paketi opreme štirje, tipi kabine pa trije.

Vstopna različica 4x2 stane 18.680 evrov, cenovno najbolj ugoden model s štirikolesnim pogonom in enojno kabino stane 20.010 evrov, najcenejši z dvojno kabino pa 21.340 evrov. Za tiste, ki želijo več je na izbiro še robustni wildtrak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.