Naša policija opozarja pred podmornicami v bližini šol

Foto: Profimedia
Zjutraj jih je vse polno!
Oglej si celoten članek

Policisti voznike opozarjajo, naj nikar ne podcenjujejo zamrznjenih stekel na vozilih. Ponoči bodo temperature po vsej državi krepko pod lediščem, vreme pa je jasno, zato bodo vozila na prostem prekrita s slano. 

Kako deluje? Poceni domači trik za odmrzovanje stekel

Gorenjski policisti so minule dni zjutraj spremljali promet in iz njega izločili več vozil, katerih vozniki niso očistili stekel na vozilu. 

"To so 'podmornice'  na  kolesih. Nezadostna preglednost je resen in nevaren dejavnik, ki močno povečuje  tveganje za nesrečo in možnost spregleda ostalih udeležencev," opozarja Bojan Kos iz PU Kranj. 

Ob tem opozarja, da so v primeru trčenja v pešca posledice lahko zelo hude že pri zelo nizkih hitrostih. "Po nekaterih podatkih že pri trčenju s 40 km/h trčenja ne bi preživel 6-letni otrok, in toliko stari otroci so na šolskih in drugih poteh ravno v tistih urah, ko so prekrški zaledenelih stekel bolj pogosti. Zato pozivamo voznike, očistite stekla pred začetkom vožnje!"

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 13:44 13. Januar 2020.

    Če zvečer ni volje da bi avto pokrili s nekakšno ponjavo ali PVC,potem pa drgnite zjutraj.

  • 10:12 13. Januar 2020.

    Gospodje v modrem bo treba dolge gate obleči in na teren . Podmornice so vsakodnevna praksa povsod v mestih kjer …

  • 08:21 13. Januar 2020.

    Boljše 10 minut "laufati" avto na mestu,da se sam odtali,kot 1o minut z raznimi pripomočki ravsati po steklih in ogledalih. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.