Avto
43750 ogledov

Naša policija opozarja pred podmornicami v bližini šol

Mraz
Zjutraj jih je vse polno!

Policisti voznike opozarjajo, naj nikar ne podcenjujejo zamrznjenih stekel na vozilih. Ponoči bodo temperature po vsej državi krepko pod lediščem, vreme pa je jasno, zato bodo vozila na prostem prekrita s slano. 

Kako deluje? Avto Poceni domači trik za odmrzovanje stekel

Gorenjski policisti so minule dni zjutraj spremljali promet in iz njega izločili več vozil, katerih vozniki niso očistili stekel na vozilu. 

"To so 'podmornice'  na  kolesih. Nezadostna preglednost je resen in nevaren dejavnik, ki močno povečuje  tveganje za nesrečo in možnost spregleda ostalih udeležencev," opozarja Bojan Kos iz PU Kranj. 

Ob tem opozarja, da so v primeru trčenja v pešca posledice lahko zelo hude že pri zelo nizkih hitrostih. "Po nekaterih podatkih že pri trčenju s 40 km/h trčenja ne bi preživel 6-letni otrok, in toliko stari otroci so na šolskih in drugih poteh ravno v tistih urah, ko so prekrški zaledenelih stekel bolj pogosti. Zato pozivamo voznike, očistite stekla pred začetkom vožnje!"

Komentarjev 5
  • anton55 13:44 13.januar 2020.

    Če zvečer ni volje da bi avto pokrili s nekakšno ponjavo ali PVC,potem pa drgnite zjutraj.

  • Avatar Leon
    Leon 10:12 13.januar 2020.

    Gospodje v modrem bo treba dolge gate obleči in na teren . Podmornice so vsakodnevna praksa povsod v mestih kjer ni nadzora policije .

  • sam50 08:21 13.januar 2020.

    Boljše 10 minut "laufati" avto na mestu,da se sam odtali,kot 1o minut z raznimi pripomočki ravsati po steklih in ogledalih. To smo počeli takrat,ko smo vozili fičke in njim podobne škatlice,ki so potrebovale kakšno uro,da si zavohal v kabino vonj ...prikaži več po izgorelem bencinu in si dobil občutek,da gretje deluje,v roki pa smo vsi po vrsti držali kakšno krpo ali tiste gumi brisalce, da smo sproti čistili zamegljena stekla.....