Avto
14970 ogledov

Poceni domači trik za odmrzovanje stekel

Facebook

Strganje ledu z vetrobranskega stekla zgodaj zjutraj, ko se odpravljate na delo, ni ravno priljubljeno opravilo. Nekateri avtomobili imajo v vetrobransko steklo vgrajene ogrevalne nitke, drugi vozniki imajo avtomobile parkirane pod streho, spet tretji morajo poprijeti za strgala in očistiti vetrobransko steklo vozila, da se lahko varno odpeljejo proti cilju. 

Gospodinja Angela Hickling iz angleškega Nottinghama je prišla na zamisel, kako enostavno očistiti zaledenelo steklo vozila. Naredila je celo video in ga objavila na družabnem omrežju. Za svoj izum je uporabila prazno plastično posodo sredstva za čiščenje stekel, v katero je natočila mlačno vodo in na vrhu dodala ščetko. 

Takoj so po objavljenem posnetku so sledili odzivi. Eden od uporabnikov omrežja je objavil, da sam namesto plastične posode uporabi kar vrečko za zamrzovanje, spet drugi so trdili, da lahko zaradi polivanja stekla s toplo vodo poči steklo vozila, medtem, ko so se nekateri zahvalili za nasvet. Eden od komentatorjev je zapisal: "Zjutraj sem to naredil prvič. Bilo je odlično. Deluje v sekundi."

Hicklingova je v svoje zapisu komentirala, da je zdaj v roke ne zebe več in dodala, da je splošno znano, da se s toplo vodo ne sme polivati vetrobransko steklo, saj se steklo širi in lahko poči, če pa vodo naliješ v vrečko, pa ne povzroča škode.

Na Žurnalu24 vsako leto postrežemo z nasveti glede odmrzovanja vetrobranskega stekla. Tu jih je nekaj.

Polivanje čistega alkohola po steklu. Nikar! Lahko poškodujete tesnila stekel, menjava pa vas bo drago stala.

Strgalo. Previdno! Še posebej plastična strgala lahko pustijo na steklu sledi.

Vroča voda. Ojoj! Pred dnevi smo videli, kako to počnejo v Splitu (oglejte si zgornji video). Ne počnite tega, saj zaradi velikih temperaturnih razlik kaj hitro poči steklo.

Vgrajeni grelci zraka. Zelo udobno. Lahko ga aktivirate tudi na daljavo, slaba stran pa je cena, saj za vgradnjo potrebujete okoli tisoč evrov.

Razpršilo za odmrzovanje stekel. Cenovno najbolj ugodna rešitev glede na učinek. Popršite, počakate nekaj sekund in s strgalom nežno odstranite.

Kreditna kartica. Le, če vam zmanjka idej. Na steklu lahko pusti sledi, pa še dolgo časa traja, pravijo pri Bild.de. Prekritje stekla. Potrebna je disciplina, ko zapuščate avto, sicer pa zelo koristno. Uporabite karton ali rjuho, vendar pazite na čistočo. Ogrevano vetrobransko steklo. Dodatek. Nekateri proizvajalci (Ford, BMW ...) podobno ogrevanje, kot ga poznamo za zadnja stekla, ponujajo tudi spredaj. Treba pa je počakati nekaj minut. Razpršilo proti zamrzovanju. Učinkuje pogojno. Gre za drago rešitev, še posebej, ker ga je treba nanesti v precejšnji količini, kar pa za seboj pušča madeže.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.