Nikar ne menjajte pnevmatik!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Danes je 15. marec, dan, ko načeloma preneha veljati zapoved zimske opreme na avtih. A glede na vremensko napoved nikar še ne menjajte pnevmatik!
Oglej si celoten članek

Zakonodaja določa, da je treba med 15. novembrom in 15. marcem imeti zimsko opremo v oziroma na avtu. Vendar pa obveza zimske opreme velja tudi izven tega obdobja, če na cestah zaradi vremenskih okoliščin nastanejo zimske razmere, torej "ko se ob sneženju sneg oprijema vozišča ali je vozišče zasneženo, zaledenelo ali poledenelo."

Vremenska napoved za prihodnje dni je v tem trenutku zelo zimska, saj naj bi se v ponedeljek ohladilo, marsikje pa bo snežilo do nižin. Tudi v nadaljevanju prihodnjega tedna bodo vztrajale nizke temperature, v katerih imajo zimske pnevmatike precej boljši oprijem kot letne. 

Sveža napoved Pred nami burna vremenska fronta, slabše bo kot ta teden

Z menjavo velja počakati vsaj še kakšen teden oziroma ko bo temperatura več dni zapored tudi v jutranjem času nad 0 stopinj Celzija.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.