Avto
7349 ogledov

Nikar ne menjajte pnevmatik!

Zimske gume Profimedias
Danes je 15. marec, dan, ko načeloma preneha veljati zapoved zimske opreme na avtih. A glede na vremensko napoved nikar še ne menjajte pnevmatik!

Zakonodaja določa, da je treba med 15. novembrom in 15. marcem imeti zimsko opremo v oziroma na avtu. Vendar pa obveza zimske opreme velja tudi izven tega obdobja, če na cestah zaradi vremenskih okoliščin nastanejo zimske razmere, torej "ko se ob sneženju sneg oprijema vozišča ali je vozišče zasneženo, zaledenelo ali poledenelo."

Vremenska napoved za prihodnje dni je v tem trenutku zelo zimska, saj naj bi se v ponedeljek ohladilo, marsikje pa bo snežilo do nižin. Tudi v nadaljevanju prihodnjega tedna bodo vztrajale nizke temperature, v katerih imajo zimske pnevmatike precej boljši oprijem kot letne. 

Slana Sveža napoved Slovenija Pred nami burna vremenska fronta, slabše bo kot ta teden

Z menjavo velja počakati vsaj še kakšen teden oziroma ko bo temperatura več dni zapored tudi v jutranjem času nad 0 stopinj Celzija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.