Slovenija
5277 ogledov

Pred nami burna vremenska fronta, slabše bo kot ta teden

Slana
Vremenska motnja, ki je pred nami, bo bolj burna, kot je bila zadnja.

Sončno vreme, ki ga bomo imeli danes pri dnevnih temperaturah med 11 in 16 stopinj Celzija, se bo nadaljevalo tudi jutri. "Jutri bo nekaj več oblačnosti zjutraj in dopoldne predvsem v severovzhodni Sloveniji, zvečer pa se bo oblačnost povečala na severnem Primorskem in Notranjskem," napovedujejo vremenoslovci na Arsu.

Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Jutranje temperature bodo od 3 do 8, na Gorenjskem in Koroškem okoli 0, najvišje dnevne od 15 do 20 stopinj.

Opozorilo
Zaradi sušnega vremena je na Primorskem še vedno velika nevarnost požarov v naravnem okolju.

V nedeljo bo na severu in vzhodu še precej jasno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. V hribih zahodne Slovenije bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo.

"V ponedeljek bo oblačno s padavinami. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo ob močnejših padavinah ponekod lahko spustila do nižin," napoved za začetek prihodnjega tedna pojasnjujejo na Arsu, medtem ko portal Neurje.si napoveduje, da nas v ponedeljek čaka izrazita ohladitev.

"Kaže, da bo šlo za dokaj burno hladno fronto, ki bo mejo sneženja približala nižinam. Padavin bo več kot ob zadnjem poslabšanju."

 

Napoved do 24. marca

"Po izrazito hladni fronti, ki nas bo dosegla v ponedeljek, se bo nad srednjo Evropo, Alpami in zahodnim Balkanom zgradilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo vztrajalo vsaj do sobote. V višinah bo pihal veter vzhodnih smeri, v začetku tedna bo pritekal razmeroma hladen zrak," vremensko sliko navajajo na Arsu.

Dodajajo, da bodo padavine do torka zjutraj večinoma ponehale, dopoldne bodo občasno rahle padavine le še v jugovzhodnih krajih.

Od srede do sobote bo suho vreme. "Jutranje temperature bodo v večjem delu Slovenije okoli ledišča ali malo pod lediščem, čez dan pa bo postopno topleje," napoved za prihodnji teden sklenejo na Arsu. 

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 13:59 15.marec 2019.

    In pol protestniki proti CO2ju ala global warming sredi marca v bundah!!! Nekaj let nazaj smo se marca že sončli v kratkih rokavih. Pravzaprav že konec februarja.