Nova parkirna mesta rešitev za prometni kaos

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Ste že videli tako prometno označbo na tleh? To je rešitev za prometni kaos v peš conah.
Oglej si celoten članek

V Zadru na Hrvaškem so v centru mesta na tleh "zasijale" nove talne označbe. S posebnimi parkirnimi mesti so opremili 11 lokacij po strogem centru, rezerviranem za pešce. Ta so namenjena dostavnim vozilom, ki oskrbujejo trgovine in kavarne po mestu z robo, pa tudi stanovalce, ki morajo na dom dostaviti večje stvari.

Na teh parkirnih mestih je dostavnikom dovoljeno parkirati le ob določenih urah zjutraj, da čim manj motijo pešce. Do zdaj je na s kamenjem tlakovanih mestnih ulicah dostava potekala čez cel dan. Po 15. uri bo vstop v peš cono dovoljen le še električnim vozilom, ki pa, kot pišejo hrvaški mediji, v Zadru še ni. 

Na 11 označenih mestih za parkiranje v peš coni so označena mesta za pretovarjanje, tam pa bodo vse snemale videokamere, ki jih bodo nadzorovali komunalni delavci in redarji v sodelovanju s policisti, da ne bi prihajalo do zlorab.

nepazljivost Pešci zaradi nepazljivosti pogosto tarča voznikov

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.