Avto
1351 ogledov

Nova parkirna mesta rešitev za prometni kaos

Dostava Dino Stanin/PIXSELL
Ste že videli tako prometno označbo na tleh? To je rešitev za prometni kaos v peš conah.

V Zadru na Hrvaškem so v centru mesta na tleh "zasijale" nove talne označbe. S posebnimi parkirnimi mesti so opremili 11 lokacij po strogem centru, rezerviranem za pešce. Ta so namenjena dostavnim vozilom, ki oskrbujejo trgovine in kavarne po mestu z robo, pa tudi stanovalce, ki morajo na dom dostaviti večje stvari.

Na teh parkirnih mestih je dostavnikom dovoljeno parkirati le ob določenih urah zjutraj, da čim manj motijo pešce. Do zdaj je na s kamenjem tlakovanih mestnih ulicah dostava potekala čez cel dan. Po 15. uri bo vstop v peš cono dovoljen le še električnim vozilom, ki pa, kot pišejo hrvaški mediji, v Zadru še ni. 

Na 11 označenih mestih za parkiranje v peš coni so označena mesta za pretovarjanje, tam pa bodo vse snemale videokamere, ki jih bodo nadzorovali komunalni delavci in redarji v sodelovanju s policisti, da ne bi prihajalo do zlorab.

razno 12.02.13. sneg, zima, center, ljubljana, pesci, pes cona, foto: sasa despo nepazljivost Avto Pešci zaradi nepazljivosti pogosto tarča voznikov
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.