Nove ležeče ovire kaznujejo arogantne voznike

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Špansko podjetje Badennova je razvilo poseben tip ležeče ovire, ki je velik korak naprej v primerjavi s predhodniki vseh barv in tipov.
Oglej si celoten članek

Ta ležeča ovira je napolnjena s tekočino, ki »nagrajuje« počasnejše voznike, torej voznike, ki upoštevajo predpise o omejitvi hitrosti. Tovrstni vozniki prečkanja ovire sploh ne bodo čutili, saj se v tem primeru poravna s cesto.

Po drugi strani pa voznike, ki vozijo hitreje od dovoljenega, čaka veliko presenečenje. V ležeči oviri se spremeni gostota tekočine, zato se obnaša kot »normalna« ovira na poti.

Ta material je zelo prilagodljiv in odporen na udarce. V Badennovi poudarjajo, da so ležeče ovire že namestili v javnih garažah, prvo zunanjo poskusno oviro pa so postavili v Villanovi de Tapia. Do zdaj so prejeli zanimanje za nakup tudi iz Izraela in Nemčije.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 09:22 22. Oktober 2023.

    In komu se imamo zahvaliti za te ovire na cesti - arogantnim kretenom, ki ne upoštevajo nič. Če bi se …

  • 19:32 21. Oktober 2023.

    Na cesti same nastajajo luknje in ovire. Namerno jih ne bi smeli delati. Za preprečevanje prehitre vožnje je primeren radar.

  • 12:56 21. Oktober 2023.

    Odlična ideja in rešitev. Zakaj tega ne uzakonimo povsod? Zdaj reševalno vozilo pred vsako oviro ustavi, čas vožnje do urgence …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.