Novi avto, ki utegne prodreti na lestvice najbolj prodajanih vozil pri nas

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Volkswagnov šef za mala vozila Andreas Krueger se je razgovoril o najnovejšem produktu znamke, ki ga lahko na naših pričakujemo v prvi polovici leta 2019.
Oglej si celoten članek

Volkswagen bo jeseni premierno pokazal najmanjši SUV v paleti T-cross, s katerim ciljajo na mlajše uporabnike, ki ne potrebujejo veliko prostora na zadnji klopi, nimajo potreb po ogromnem prtljažniku in iščejo suvovsko zasnovan avtomobil v "majhni embalaži."

Vseeno pri znamki iz Wolfsburga trdijo, da gre za bolj praktično in uporabno vozilo, kot je dimenzijsko nekoliko večji T-roc, ki smo ga pred kratkim že temeljito preizkusili v dveh različnih motornih izvedbah, kar si lahko preberete tukaj.

Veliko jih boste videli Volkswagen T-roc želi na vrh

Majhen, a velik

Ponudil naj bi kar 455 litrski prtljažnik, zadnja klop je deljiva v razmerju 60/40 in dodatno pomična za 20 milimetrov. Prtljažnik je lahko razdeljen v dva dela, v primeru podrtja sedežev, pa naj bi bilo vanj možno naložiti za 1281 litrov prtljage.

Prav T-cross naj bi bil konkurent kompaktnih SUV vozil, kot sta pri nas priljubljena renault captur ali peugeot 2008, zaradi svoje "terenske" postave (kolesa velikosti od 16- do 18-palcev) pa naj ne bi odžiral kupcev kombilimuzinskemu polu ali "lifesyle" orientiranemu T-rocu.

"Menimo, da se bo delež vozil v SUV razredu v naslednjih desetih letih podvojil," je za Automotive News Europe povedal Volkswagnov šef za mala vozila Andreas Krueger, a hkrati ni želel napovedati prodajnih številk za novi produkt. Viri iz avtomobilske industrije so prepričani, da bi lahko Volkswagen na leto po vsem svetu prodal kar pol milijona T-crossov. 

Dovolj jim je Volkswagen napovedal totalno vojno "slovenskemu" Preventu

"To bo globalen produkt, ki bo svojo pot začel v Evropi, prodajali pa ga bomo tako v Južni Ameriki, kot na Kitajskem in v Indiji," dodaja Krueger. Kljub vsemu je pričakovati, da bo nekaj kupcev odšlo stran od pola, k T-crossu, a Krueger pravi, da bo večina kupcev novih za znamko, takih, ki iščejo samosvoj dizajn.

Avto Volkswagen najavil povsem novo storitev

Lahko pričakujemo kabrio različico?

V pogovoru ni zanikal, da bodo izdelovali nove derivate T-crossa, s katerimi bomo osveževali model skozi njegov življenjski cikel, zanikal pa je, da bi lahko dobili kabrio različico malega suva.

Volkswagen Volkswagen opozarja: ne sedite na našem srednjem sedežu!

Vozilo je sicer zasnovano na MQB A0 arhitekturi za mala vozila. Za Evropo ga bodo izdelovali v Pamploni, v Španiji, v evropske prodajne salone pa prihaja aprila prihodnje leto. Na izbiro bodo trije prisilno polnjeni bencinski motorji (1,0 TSI in 1,5 TSI) z močjo od 70 do 110 kilovatov moči, na voljo naj bi bil tudi en dizelski TSI motor z 1,6-litra prostornine, DSG dvosklopčni menjalnik, ne bo pa različice s pogonom na vsa štiri kolesa.

V kabini bo možno izbrati popolnoma digitalne merilnike, vključno z velikim 8-palčnim sredinskim zaslonom v kabini. Možno bo brezžično polnjenje telefonov ali uporaba USB vtičnika, spredaj ali zadaj. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.