Avto
14781 ogledov

Novi avto, ki utegne prodreti na lestvice najbolj prodajanih vozil pri nas

Volkswagen T-cross Youtube
Volkswagnov šef za mala vozila Andreas Krueger se je razgovoril o najnovejšem produktu znamke, ki ga lahko na naših pričakujemo v prvi polovici leta 2019.

Volkswagen bo jeseni premierno pokazal najmanjši SUV v paleti T-cross, s katerim ciljajo na mlajše uporabnike, ki ne potrebujejo veliko prostora na zadnji klopi, nimajo potreb po ogromnem prtljažniku in iščejo suvovsko zasnovan avtomobil v "majhni embalaži."

Vseeno pri znamki iz Wolfsburga trdijo, da gre za bolj praktično in uporabno vozilo, kot je dimenzijsko nekoliko večji T-roc, ki smo ga pred kratkim že temeljito preizkusili v dveh različnih motornih izvedbah, kar si lahko preberete tukaj.

Volkswagen T-Roc Veliko jih boste videli Avto Volkswagen T-roc želi na vrh

Majhen, a velik

Ponudil naj bi kar 455 litrski prtljažnik, zadnja klop je deljiva v razmerju 60/40 in dodatno pomična za 20 milimetrov. Prtljažnik je lahko razdeljen v dva dela, v primeru podrtja sedežev, pa naj bi bilo vanj možno naložiti za 1281 litrov prtljage.

Prav T-cross naj bi bil konkurent kompaktnih SUV vozil, kot sta pri nas priljubljena renault captur ali peugeot 2008, zaradi svoje "terenske" postave (kolesa velikosti od 16- do 18-palcev) pa naj ne bi odžiral kupcev kombilimuzinskemu polu ali "lifesyle" orientiranemu T-rocu.

"Menimo, da se bo delež vozil v SUV razredu v naslednjih desetih letih podvojil," je za Automotive News Europe povedal Volkswagnov šef za mala vozila Andreas Krueger, a hkrati ni želel napovedati prodajnih številk za novi produkt. Viri iz avtomobilske industrije so prepričani, da bi lahko Volkswagen na leto po vsem svetu prodal kar pol milijona T-crossov. 

Volkswagen tovarna proizvodnja Dovolj jim je Avto Volkswagen napovedal totalno vojno "slovenskemu" Preventu

"To bo globalen produkt, ki bo svojo pot začel v Evropi, prodajali pa ga bomo tako v Južni Ameriki, kot na Kitajskem in v Indiji," dodaja Krueger. Kljub vsemu je pričakovati, da bo nekaj kupcev odšlo stran od pola, k T-crossu, a Krueger pravi, da bo večina kupcev novih za znamko, takih, ki iščejo samosvoj dizajn.

Car sharing v Ljubljani Avto Volkswagen najavil povsem novo storitev

Lahko pričakujemo kabrio različico?

V pogovoru ni zanikal, da bodo izdelovali nove derivate T-crossa, s katerimi bomo osveževali model skozi njegov življenjski cikel, zanikal pa je, da bi lahko dobili kabrio različico malega suva.

Sponka Volkswagen Avto Volkswagen opozarja: ne sedite na našem srednjem sedežu!

Vozilo je sicer zasnovano na MQB A0 arhitekturi za mala vozila. Za Evropo ga bodo izdelovali v Pamploni, v Španiji, v evropske prodajne salone pa prihaja aprila prihodnje leto. Na izbiro bodo trije prisilno polnjeni bencinski motorji (1,0 TSI in 1,5 TSI) z močjo od 70 do 110 kilovatov moči, na voljo naj bi bil tudi en dizelski TSI motor z 1,6-litra prostornine, DSG dvosklopčni menjalnik, ne bo pa različice s pogonom na vsa štiri kolesa.

V kabini bo možno izbrati popolnoma digitalne merilnike, vključno z velikim 8-palčnim sredinskim zaslonom v kabini. Možno bo brezžično polnjenje telefonov ali uporaba USB vtičnika, spredaj ali zadaj. 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.