Novi jazz je napoved, kaj bo Honda v Evropi počela do leta 2025

Foto: Honda Honda jazz Foto: Honda Honda jazz Foto: Honda Honda jazz Foto: Honda Honda jazz Foto: Honda Honda jazz Foto: Honda Honda jazz Foto: Honda Honda jazz Foto: Honda Honda jazz Foto: Honda Honda jazz Foto: Honda Honda jazz Foto: Honda Honda jazz Foto: Honda Honda jazz Foto: Honda Honda jazz Foto: Honda Honda jazz Foto: Honda Honda jazz Foto: Honda Honda jazz Foto: Honda Honda jazz Foto: Honda Honda jazz Foto: Honda Honda jazz Foto: Honda Honda jazz Foto: Honda Honda jazz
Novi jazz je postal športen hibrid. A to ni najpomembnejša novica, ki so jo pri Hondi ob predstavitvi novinca najavili v Evropi. Obetajo se velike spremembe.
Oglej si celoten članek

Pri Hondi so ob razkritju četrte generacije modela fit, v Evropi ga poznamo pod imenom jazz, povedali, da gre za povsem novo doživetje udobja in vozniške izkušnje.

V Evropi bo na voljo le s hibridnim pogonom podobnim tistemu v modelu CR-V hibrid, ki so ga za potrebe jazza zmanjšali in prilagodili. Pri Hondi zatrjujejo, da hibrid omogoča zmes zmogljive vožnje ob nizki porabi goriva.

Foto: Honda Honda jazz

Avto Honda CR-V Evropejcem pripravila presenečenje

CR-V Hybrid spaja dva električna motorja z dvolitrskim bencinskim motorjem in CVT menjalnikom. Pri modelu jazz naj bi uporabili manjši, 1,0- ili 1,5-litrski bencinski motor z manj kilovati. Za zdaj tehnični podatki, vključno s porabo goriva, ostajajo skrivnost.
Pri Hondi so najavili popolno elektrifikacijo in dejali, da bo prav vsak njihov motor z motorjem na notranje zgorevanje ponujen s hibridnim sklopom. Tudi CR-V hybrid je takoj nadomestil dizelski motor. Leta 2021 bodo elektrificirali tudi civica, hibrid bo tudi naslednja generacija accorda.

Foto: Honda Honda jazz

Avto Honda CR-V je prostorski čudež na 4,6 metra

Pri Hondi z novim jazzom ne ciljajo le na zdajšnje lastnike, ampak verjamejo, da lahko z novo vsebino privabijo tudi nove kupce. Oblikovno gre zgolj za evolucijski pristop, z obliko pa cilja na veliko notranjega prostora, z velikimi steklenimi površinami. Nova so svetila, več je zaobljenih linij. Najbolj značilna oblikovna novost je razdeljen A stebriček, s čimer so izboljšali preglednost naprej. Brisalniki vetrobranskega stekla so skriti pod vrhom linije pokrova motorja.

Foto: Honda Honda jazz Foto: Honda Honda jazz Foto: Honda Honda jazz

Avto Nova honda stavi na obliko. Kakšna bo cena?

V kabini izpostavljajo nove sedeže in udobje sedenja primerjajo s tistim v premijskih limuzinah. Zadnji sedeži naj bi zadržali modularnost, ki je krasila predhodno generacijo jazza. Prednji del kabine je enostaven, s čistimi potezami in velikim zaslonom na dotik, vgrajenim v središče armaturne plošče.

Foto: Honda Honda jazz

Avto Honda uradno: Konec za dizle v Evropi leta 2021

Na izbiro bo tudi "crossover" različica crosstar, ki v korist pro-terenskega videza dodaja robustnejše elemente na karoseriji in povečan odmik od tal in bo po HR-V drugi mali križanec v paleti.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.