Avto
2819 ogledov

Nova honda stavi na obliko. Kakšna bo cena?

Honda E
1/4
Honda
Nenavaden dizajn bo prednost mestnega električnega vozila, ki ga bo Honda predstavila prihodnji teden na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, na ceste pa prihaja prihodnjo pomlad. Na voljo bo z dvema motorjema, ugiba pa se že o ceni.

Pri Hondi so pokazali uradne fotografije serijskega modela honda e, ki bo premierno javnosti razkrit na avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Tam bodo Japonci sporočili tudi ceno. Tuji mediji ocenjujejo, da bi mestni električni avtomobil lahko stal med 28.000 in 35.000 evri. Honda bo prvim kupcem ključe v roke izročila prihodnjo pomlad.

Honda E | Avtor: Honda Honda

Honda HR-V Avto Honda HR-V: Tiha voda bregove dere

Pri Hondi so pripravljeni tvegati. Naredili so oblikovno zanimiv avtomobil "retro" videza, ki pa je moderen, saj prinaša električni pogon in inovacije kot so kamere, ki zamenjujejo vzvratna ogledala, še ena futuristična rešitev pa so kljuke, ki se pogreznejo v vrata.
Hondo e bo ponudila možnost izbire dveh motorjev (seveda sta oba električna). Prvi razvije 100 kilovatov moči (136 KM), drugi pa 115 kilovatov moči (154 KM) in 315 Nm navora. Slednji od 0 do 100 km/h pospeši v osmih sekundah. Kapaciteta baterije je 35,5 kWh, doseg z enim polnjenjem pa 220 kilometrov. V Hondi trdijo, da je do vozilo idealno za vsakodnevno vožnjo po mestu.

Honda E | Avtor: Honda Honda

Honda civic type R Novi civic Type R Avto Honda civic type R je beštija za rekorde

Na hitri polnilnici je baterija do 80 odstotkov napolnjena v pol ure. Na svoj račun bi morali priti tudi ljubitelji športno vožnje, saj se moč prenaša na zadnji kolesi, avtomobil pa naj bi omogočil obilo dinamičnih občutkov za volanom.

Robert Dominko Sklenili pogodbo z velikanom Avto Honda je v Sloveniji našla strokovnjake, ki bi lahko spremenili njeno prihodnost

V potovalni kabini je kar pet zaslonov razporejenih po armaturni plošči. Dva sta 12-3 palčna, na dveh pa se prikazuje slika z zunanjih kamer na vratih, ki zamenjujeta vzvratni ogledali. V skladu z najnovejšimi trendi v avtomobilski industriji so tudi pri Hondi uporabili tehnologije umetne inteligence. Tako je vozniku na voljo osebni asistent „Honda Personal Assistant”, ki se ga aktivira z besedno zvezo "Ok Honda" in omogoča tudi dostop do številnih spletnih storitev.

Honda E | Avtor: Honda Honda

Honda CR-V Avto Honda CR-V je prostorski čudež na 4,6 metra

Uporabniki dobijo tudi dostop do aplikacije za pametni telefon My Honda +, ki jim omogoča uporabo telefona za preverjanje stanja napolnjenosti baterije, daljinsko aktiviranje klime in odklepanje vrat.

Avtomobil bodo izdelovali na Japonskem na povsem novi platformi, ki so jo razvili posebej za električno vozilo.
 

Komentarjev 2