Avto
1490 ogledov

Novi jazz je napoved, kaj bo Honda v Evropi počela do leta 2025

Honda jazz
1/21
Honda
Novi jazz je postal športen hibrid. A to ni najpomembnejša novica, ki so jo pri Hondi ob predstavitvi novinca najavili v Evropi. Obetajo se velike spremembe.

Pri Hondi so ob razkritju četrte generacije modela fit, v Evropi ga poznamo pod imenom jazz, povedali, da gre za povsem novo doživetje udobja in vozniške izkušnje.

V Evropi bo na voljo le s hibridnim pogonom podobnim tistemu v modelu CR-V hibrid, ki so ga za potrebe jazza zmanjšali in prilagodili. Pri Hondi zatrjujejo, da hibrid omogoča zmes zmogljive vožnje ob nizki porabi goriva.

Honda jazz | Avtor: Honda Honda

Honda CR-V Avto Honda CR-V Evropejcem pripravila presenečenje

CR-V Hybrid spaja dva električna motorja z dvolitrskim bencinskim motorjem in CVT menjalnikom. Pri modelu jazz naj bi uporabili manjši, 1,0- ili 1,5-litrski bencinski motor z manj kilovati. Za zdaj tehnični podatki, vključno s porabo goriva, ostajajo skrivnost.
Pri Hondi so najavili popolno elektrifikacijo in dejali, da bo prav vsak njihov motor z motorjem na notranje zgorevanje ponujen s hibridnim sklopom. Tudi CR-V hybrid je takoj nadomestil dizelski motor. Leta 2021 bodo elektrificirali tudi civica, hibrid bo tudi naslednja generacija accorda.

Honda jazz | Avtor: Honda Honda

Honda CR-V Avto Honda CR-V je prostorski čudež na 4,6 metra

Pri Hondi z novim jazzom ne ciljajo le na zdajšnje lastnike, ampak verjamejo, da lahko z novo vsebino privabijo tudi nove kupce. Oblikovno gre zgolj za evolucijski pristop, z obliko pa cilja na veliko notranjega prostora, z velikimi steklenimi površinami. Nova so svetila, več je zaobljenih linij. Najbolj značilna oblikovna novost je razdeljen A stebriček, s čimer so izboljšali preglednost naprej. Brisalniki vetrobranskega stekla so skriti pod vrhom linije pokrova motorja.

Honda jazz | Avtor: Honda Honda
Honda jazz | Avtor: Honda Honda
Honda jazz | Avtor: Honda Honda

Honda E Avto Nova honda stavi na obliko. Kakšna bo cena?

V kabini izpostavljajo nove sedeže in udobje sedenja primerjajo s tistim v premijskih limuzinah. Zadnji sedeži naj bi zadržali modularnost, ki je krasila predhodno generacijo jazza. Prednji del kabine je enostaven, s čistimi potezami in velikim zaslonom na dotik, vgrajenim v središče armaturne plošče.

Honda jazz | Avtor: Honda Honda

Honda CR-V in civic Avto Honda uradno: Konec za dizle v Evropi leta 2021

Na izbiro bo tudi "crossover" različica crosstar, ki v korist pro-terenskega videza dodaja robustnejše elemente na karoseriji in povečan odmik od tal in bo po HR-V drugi mali križanec v paleti.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.