Opel najavil pomembno novost

Foto: Opel
Foto: Opel
Opel bo v prihodnjem letu ponudil novo različico astre.
Oglej si celoten članek

Opel je razkril slike električne astre. Na voljo bo tudi kot karavan. To je hkrati prvi popolnoma električni karavan nemškega proizvajalca. Kupci Opel Astre bodo tako lahko izbirali med več alternativnimi pogoni, saj se električna različica pridružuje različicam z motorji z notranjim zgorevanjem in različici priključnega hibrida.

Avto Test: Če bi zaprl oči ...

Električni motor astri zagotavlja moč 115 kW/156 KM in največji navor 270 Nm. Kot zanimivost, nova električna astra ima največjo omejeno hitrost 170 km/h. Glede na vozne nastavitve lahko vozniki električne astre izbirajo med tremi načini vožnje: Eco, Normal in Sport.

Foto: MatijaJanežič opel astra

Konec Opel predčasno upokojuje med Slovenci priljubljen model

Energija je shranjena v 54 kWh litij-ionski bateriji. 102 baterijski celici sta nameščeni v 17 modulih in zagotavljata do 416 kilometrov vožnje brez emisij v skladu z WLTP. Pri Oplu navajajo podatek, da električna astra porabi 12,7 kWh električne energije na 100 kilometrov (14.9 kWh po WLTP). Na hitri polnilnici z enosmernim tokom 100 kW je možno baterijo napolniti do 80 odstotkov kapacitete baterije v približno 30 minutah. Poleg tega je standardno opremljena s trifaznim 11 kW vgrajenim polnilnikom za polnjenje doma.

Foto: MatijaJanežič opel astra

Presenečenje Vozili smo električnega posebneža

Baterije so nameščene v podvozju – tako v kabini ostaja enako prostorna kot izvedenke z motorji na notranje zgorevanje. Pri Oplu navajajo še podatek o prostornini prtljažnega dela karavanske sports tourer izvedenke, ki je z dvignjenimi zadnjimi sedeži 516 litrov, s podrtimi sedeži pa se prostornina poveča do 1.553 litrov.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.