Avto > Na Štrom
3204 ogledov

Opel najavil pomembno novost

Nova opel astra sports tourer Opel
Opel bo v prihodnjem letu ponudil novo različico astre.

Opel je razkril slike električne astre. Na voljo bo tudi kot karavan. To je hkrati prvi popolnoma električni karavan nemškega proizvajalca. Kupci Opel Astre bodo tako lahko izbirali med več alternativnimi pogoni, saj se električna različica pridružuje različicam z motorji z notranjim zgorevanjem in različici priključnega hibrida.

Opel Astra Avto Test: Če bi zaprl oči ...

Električni motor astri zagotavlja moč 115 kW/156 KM in največji navor 270 Nm. Kot zanimivost, nova električna astra ima največjo omejeno hitrost 170 km/h. Glede na vozne nastavitve lahko vozniki električne astre izbirajo med tremi načini vožnje: Eco, Normal in Sport.

opel astra | Avtor: MatijaJanežič MatijaJanežič

Prenovljena opel insignia Konec Avto Opel predčasno upokojuje med Slovenci priljubljen model

Energija je shranjena v 54 kWh litij-ionski bateriji. 102 baterijski celici sta nameščeni v 17 modulih in zagotavljata do 416 kilometrov vožnje brez emisij v skladu z WLTP. Pri Oplu navajajo podatek, da električna astra porabi 12,7 kWh električne energije na 100 kilometrov (14.9 kWh po WLTP). Na hitri polnilnici z enosmernim tokom 100 kW je možno baterijo napolniti do 80 odstotkov kapacitete baterije v približno 30 minutah. Poleg tega je standardno opremljena s trifaznim 11 kW vgrajenim polnilnikom za polnjenje doma.

opel astra | Avtor: MatijaJanežič MatijaJanežič

Opel Mokka-e Presenečenje Avto Vozili smo električnega posebneža

Baterije so nameščene v podvozju – tako v kabini ostaja enako prostorna kot izvedenke z motorji na notranje zgorevanje. Pri Oplu navajajo še podatek o prostornini prtljažnega dela karavanske sports tourer izvedenke, ki je z dvignjenimi zadnjimi sedeži 516 litrov, s podrtimi sedeži pa se prostornina poveča do 1.553 litrov.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.