Avto
15936 ogledov

Opel predčasno upokojuje med Slovenci priljubljen model

Prenovljena opel insignia Žurnal24
Opel je predčasno zaključil proizvodnjo svojega priljubljenega modela.

K temu naj bi pripomogla tudi njena platforma, ki izhaja še iz časov, ko je bil Opel v lasti ameriškega koncerna General Motors.

Opel insignia country tourer Avto Ko gre poslovnež konec tedna po gobe

Iz Oplove krovne skupine Stellantis so namreč v petek potrdili novico, da se insignia zares  že poslavlja s tekočih trakov v domači tovarni v Rüsselsheimu. Poslavlja se torej največji Oplov model, ki je bil zasnovan še na stari GM-ovi platformi, ki ni omogočala nadgradnje na elektrificirane pogone. Insignia je bila namreč do zadnjega dne na voljo le z bencinskimi in dizelskimi motorji z notranjim zgorevanjem.

Prenovljena opel insignia | Avtor: Opel Opel

Tovarna v Rüsselsheimu bo odslej izdelovala samo opel astro in njen sestrski model DS4. Kot so pojasnili pri Stellantisu, bo konec proizvodnje insignie s platformo,  ki je ni mogoče prilagoditi na električne pogone, pospešil proizvodnjo astre.

Opel zimski trening vožnje Reportaža Avto Opel insignia 4x4: Kako dobra je na snegu?

Sedanja ustavitev proizvodnje insignie bo sicer začasna, saj pri Oplu razvijajo njenega naslednika, ki pa še ni pripravljen. Avtomobil, ki bo v skladu s sodobnimi pričakovanji omogočal tudi elektrifikacijo, naj bi namreč na ceste zapeljal leta 2024, ko naj bi po prvotnih načrtih tudi ustavili proizvodnjo sedanje insignie. Vendar se je to torej zgodilo prej.

Opel insignia | Avtor: Opel Opel

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.