Papež se bo odslej vozil na vodik

Foto: Toyota
Foto: Toyota
Papež Frančišek je v dar dobil prav poseben avtomobil. Toyota mu je namreč podarila v »papa mobil« predelano toyoto mirai.
Oglej si celoten članek

Toyotino darilo se s tem precej razlikuje od mnogih dragih avtomobilov, ki jih je v dar v zadnjih letih prejel papež in so jih potem prodali, denar pa uporabili v dobrodelne namene. Gre namreč za avtomobil, ki ga bo papež lahko dejansko uporabljal  na dogodkih.

Kaj smo ugotovili? Je to res prihodnost? Vozili smo avto na vodik

Mirai, Toyotin avtomobil na vodikove gorivne celice prejšnje generacije, ki dobiva sodobnejšega naslednika, so namreč predelali tako, da so v zadnji del vgradili oder s sedežem in ograjo, s katerega lahko papež med vožnjo pozdravlja ljudi.

Foto: Toyota toyota mirai papa mobil

Mirai »papa mobil« v dolžino meri5,1 metra, oder pa ga je za 1,2 povišal na 2,7 metra. Če bi bilo treba, lahko »papa mobil« s polnimi posodami vodika pelje do 550 kilometrov, do 100 kilometrov na uro pospeši v 9,6 sekunde, ob tem pa v ozračje izpušča le vodne hlape.

Tole bo odmevalo Stoletja je bil to velik greh, papež Frančišek zdaj pravi drugače

»Papa mobil«, v katerega so predelali toyoto mirai, se od dosedanjih razlikuje tudi po tem, da njegov oder ni zaščiten z oklepom iz neprebojnega stekla, kar je bilo za papeške avtomobile značilno vse od atentata na papeža Janeza Pavla II. leta 1981. Papež Frančišek je to »pomanjkljivost« komentiral z besedami: »Pri mojih letih se kakšna večja škoda tako ali tako ne more več zgoditi.«

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.