Svet
17364 ogledov

Stoletja je bil to velik greh, papež Frančišek zdaj pravi drugače

papež Frančišek
1/2
EPA
Papež Frančišek je v dokumentarnem filmu, ki so ga danes premierno prikazali na filmskem festivalu v Rimu, podprl pravico homoseksualcev, da sklenejo partnersko zvezo. V filmu Francesco režiserja Evgenija Afinejevskega je papež še dejal, da imajo homoseksualci "pravico biti v družini".

"To so Božji otroci, imajo pravico do družine," je v filmu v španščini dejal papež. Dodal je, da je treba pripraviti zakonodajo o partnerski zvezi in da imajo homoseksualci pravico do pravne zaščite.

Papež, ki prihaja iz Argentine, sicer še vedno nasprotuje porokam istospolnih partnerjev in vztraja, da zakonsko zvezo lahko skleneta le moški in ženska.

"Od začetka pontifikata papež govori o spoštovanju istospolno usmerjenih in nasprotuje njihovi diskriminaciji," je za spletni portal Rainews dejal strokovnjak za Vatikan Vania de Luca. "Novo pa je to, da se kot papež zavzema za zakonodajo o partnerski zvezi," je dodal.

Dvourni dokumentarec sicer opisuje sedem let Frančiškovega pontifikata in njegova apostolska potovanja. Med najbolj ganljivimi prizori v filmu je papežev telefonski klic homoseksualnemu paru s tremi majhnimi otroki. Moška sta Frančišku v pismu razkrila, da ju je sram pripeljati otroke v cerkev, papež pa ju je pozval, naj z družino še naprej hodita v cerkev ne glede na to, kaj pravijo drugi.

Papež na otoku Lezbos obiskal begunce | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 20
  • mina6 06:28 17.november 2020.

    Ni govoril o sekundarni družini. Do primarne pa ima vsak pravico.

  • MihaPu 13:27 25.oktober 2020.

    Njega niso naredila oče in mama, njega sta naredila 2 lezbe ali pa 2 PeTra.

  • MihaPu 13:27 25.oktober 2020.

    PeTer, ki podpira PeTre, je zame isti PeTer kot vsi sprijeni PeTri. Stvar je enostavna.