Avto
2276 ogledov

Papež se bo odslej vozil na vodik

toyota mirai papa mobil Toyota
Papež Frančišek je v dar dobil prav poseben avtomobil. Toyota mu je namreč podarila v »papa mobil« predelano toyoto mirai.

Toyotino darilo se s tem precej razlikuje od mnogih dragih avtomobilov, ki jih je v dar v zadnjih letih prejel papež in so jih potem prodali, denar pa uporabili v dobrodelne namene. Gre namreč za avtomobil, ki ga bo papež lahko dejansko uporabljal  na dogodkih.

toyota mirai, gorivne celice, toyota, toyota adria Kaj smo ugotovili? Avto Je to res prihodnost? Vozili smo avto na vodik

Mirai, Toyotin avtomobil na vodikove gorivne celice prejšnje generacije, ki dobiva sodobnejšega naslednika, so namreč predelali tako, da so v zadnji del vgradili oder s sedežem in ograjo, s katerega lahko papež med vožnjo pozdravlja ljudi.

toyota mirai papa mobil | Avtor: Toyota Toyota

Mirai »papa mobil« v dolžino meri5,1 metra, oder pa ga je za 1,2 povišal na 2,7 metra. Če bi bilo treba, lahko »papa mobil« s polnimi posodami vodika pelje do 550 kilometrov, do 100 kilometrov na uro pospeši v 9,6 sekunde, ob tem pa v ozračje izpušča le vodne hlape.

papež Frančišek Tole bo odmevalo Svet Stoletja je bil to velik greh, papež Frančišek zdaj pravi drugače

»Papa mobil«, v katerega so predelali toyoto mirai, se od dosedanjih razlikuje tudi po tem, da njegov oder ni zaščiten z oklepom iz neprebojnega stekla, kar je bilo za papeške avtomobile značilno vse od atentata na papeža Janeza Pavla II. leta 1981. Papež Frančišek je to »pomanjkljivost« komentiral z besedami: »Pri mojih letih se kakšna večja škoda tako ali tako ne more več zgoditi.«

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.