Parkirate v vročini na soncu? Dvakrat premislite

Foto: Epa
Foto: Epa
Avtomobilski tehniki iz Boscha pravijo, da pripeka sonca in vročina razgrajujeta gumene zmesi v brisalcih vetrobranskega stekla in zmanjšujeta učinkovitost zavor.
Oglej si celoten članek

Iz Teksasa v ZDA poročajo o zgodovinskih vročinskih valovih. Temperature so tako visoke in vztrajajo tako dolgo, da mehaniki v Teksasu zdaj odkrivajo nove razsežnosti, ki jih vročina pušča na vozilih, piše spletni portal Jalopnik, kjer poročajo, da visoke temperature iz žgoče sonce še posebej slabo vplivajo na gumene zmesi v brisalcih vetrobranskega stekla in tudi zavore.

Boschevi tehniki poročajo, da ima vse več voznikov težave z izpraznjenimi akumulatorji, ki se običajno slabo obnesejo v ekstremni vročini, številna vozila imajo prazne pnevmatike, ki so posledica izgube tlaka zaradi vročine. Vročina razgrajuje tudi nekatere druge spojine, kot je guma v metlicah brisalcev vetrobranskega stekla. Če jih vozniki ne zamenjajo, lahko metlice na steklu pustijo praske. Pri Boschu pravijo, da so stroški zamenjave metlic brisalcev nič v primerjavi s stroški zamenjave celotnega prednjega vetrobranskega stekla.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 20

  • 14:53 15. Avgust 2023.

    Še Yugo ni imel teh problemov

  • 13:28 15. Avgust 2023.

    „ prazne pnevmatike, ki so posledica izgube tlaka zaradi vročine“, taksne oslarije spuscate, da vam ni pomoci! Ze otroci vedo, …

  • 09:57 15. Avgust 2023.

    Se pravi, da Bosch vgrajuje zanič materijal, kateri ne prenese vročine.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.