Avto > Avto nasveti
18471 ogledov

Parkirate v vročini na soncu? Dvakrat premislite

Asfalt in vročina kolesnice poskodbe Epa
Avtomobilski tehniki iz Boscha pravijo, da pripeka sonca in vročina razgrajujeta gumene zmesi v brisalcih vetrobranskega stekla in zmanjšujeta učinkovitost zavor.

Iz Teksasa v ZDA poročajo o zgodovinskih vročinskih valovih. Temperature so tako visoke in vztrajajo tako dolgo, da mehaniki v Teksasu zdaj odkrivajo nove razsežnosti, ki jih vročina pušča na vozilih, piše spletni portal Jalopnik, kjer poročajo, da visoke temperature iz žgoče sonce še posebej slabo vplivajo na gumene zmesi v brisalcih vetrobranskega stekla in tudi zavore.

Boschevi tehniki poročajo, da ima vse več voznikov težave z izpraznjenimi akumulatorji, ki se običajno slabo obnesejo v ekstremni vročini, številna vozila imajo prazne pnevmatike, ki so posledica izgube tlaka zaradi vročine. Vročina razgrajuje tudi nekatere druge spojine, kot je guma v metlicah brisalcev vetrobranskega stekla. Če jih vozniki ne zamenjajo, lahko metlice na steklu pustijo praske. Pri Boschu pravijo, da so stroški zamenjave metlic brisalcev nič v primerjavi s stroški zamenjave celotnega prednjega vetrobranskega stekla.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 20
  • Avatar MuškaKokoš
    MuškaKokoš 14:53 15.avgust 2023.

    Še Yugo ni imel teh problemov

  • ico8 13:28 15.avgust 2023.

    „ prazne pnevmatike, ki so posledica izgube tlaka zaradi vročine“, taksne oslarije spuscate, da vam ni pomoci! Ze otroci vedo, da se ze na navadnem biciklu gume poleti same „napumpajo“ in so trse kot drugace. Kdor ima kontrolo pritiska v ...prikaži več avtu, lahko sam vidi razliko v hladno-toplo.

  • johny68 09:57 15.avgust 2023.

    Se pravi, da Bosch vgrajuje zanič materijal, kateri ne prenese vročine.