Parkirni listki so v Mariboru že preteklost

Foto: zurnal24.si
Foto: zurnal24.si
V garažni hiši City Parking, ki velja za prvo in najstarejšo garažno hišo v centru Maribora, so začeli uporabljati nov sistem.
Oglej si celoten članek

Mobilne aplikacije so postale sredstva, ki naj bi nam olajšala življenje. Imamo jih shranjene na mobilnih telefonih, na ta način pa smo vseskozi povezani z avtomobilom, hišo ali pa na primer parirnim mestom.

Video "Kdo je njej dal vozniško?"

V mariborski garažni hiši City Parking lahko po novem parkirate bolj enostavno – z mobilno aplikacijo CameraPark. Slednja omogoča tudi plačevanje ter polnitev električnega vozila.

Foto: Easypark

Slovenija Za parkiranje prej 1,2 evra, zdaj 5 evrov

Kako aplikacija deluje? Pred prvim vstopom v garažno hišo aktivirajte funkcijo za izbrano vozilo oz registrsko tablico. Pri vseh nadaljnjih obiskih izbrane parkirne hiše to ni več potrebno. 

LJUBLJANA Z označenega lastniškega parkirišča so mu redarji odpeljali avtomobil

Ko sistem prepozna vozilo, se zapornica samodejno odpre. To pomeni, da vam ni treba vzeti nobenega listka na terminalu. Sistem za prepoznavanje registrske tablice samodejno prepozna vaše vozilo ob vhodu in izhodu, funkcija pa samodejno začne in zaključi vašo parkirnino ter izvede plačilo.

Pobude Mesto ne sme biti parkirišče za avtomobile

Ko zapuščate z vozilom garažno hišo se tako odpeljete mimo zapornice in parkirnina se samodejno zaključi. Listka ne potrebujete vstaviti v terminal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:03 16. Marec 2021.

    Vsiljena, prisilna elektronska diktatura, doba nadzorovalnega kapitalizma je že TUKAJ in ZDAJ. Še enkrat več se kaže, da je največja …

  • 14:58 16. Marec 2021.

    Denar bi bolj pametno vložili v prilagoditev velikosti parkirnih mest dimenzijam današnjih avtomobilov. Časi, ko so se ljudje še vozili …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.