Partner se je prelevil v gamsa

Foto: Žurnal24 peugeot partner 4x4 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Peugeot je na celjskem sejmišču premierno za domači trg predstavil partnerja s štirikolesnim pogonom.
Oglej si celoten članek

Gre pravzaprav že za drugo generacijo omenjenega modela, ki je lahko tako dostavnik, kot družinski avtomobil obenem, vendar prva izvedenka v Sloveniji ni bila nikdar na prodaj.

Pri slovenskem uvozniku računajo na zahtevnejše kupce, ki potrebujejo tovrstno vozilo za vožnjo v težavnih razmerah, kjer bi običajni sprednji pogon lahko zatajil. Čeprav gre za ozko tržno nišo, jim gre na roke dejstvo, da so trenutno med redkimi ponudniki tovrstnih vozil na trgu. Od osnovnega partnerja ga poleg pogona loči za šest centimetrov višje postavljeno podvozje, ki je zaradi nagibanja v ovinkih tudi dodatno utrjeno. Dodana je tudi zaščita blatnikov, po želji je mogoče zaščititi tudi podvzoje.

Tudi zapora diferenciala
Štirikolesni pogon je delo partnerskega Dangela, ki s podobnimi rešitvami opremlja že experta in boxerja. Deluje po principu visko sklopke, ki moč v normalnih okoliščinah 100-odstotno prenaša le na sprednji kolesni par. Ko pa ta zgubi stik s podlago, se potrebna količina navora avtomatsko prerazporedi na zadnji kolesni par.

Za doplačilo je na voljo tudi blokada prednjega diferenciala, ki še dodatno okrepi "plezalne" sposobnosti partnerja. Med dvo- in štirikolesnim pogonom se upravlja prek vrtljivega gumba v kabini. Prav tako za doplačilo si lahko kupec omisli tudi dodatno kratko prestavo, ki nadomešča reduktor za "plazenje" po terenu.

Vsa štiri kolesa poganjajo le različici z 1,6 HDi motorjem (90 in 110). Doplačilo za štirikolesni pogon se prične pri 7.200 evrih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.