Pazljivo z navigacijo, Hrvati pišejo visoke kazni

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
Voznik, ki je zaupal navigaciji in je prečkal hrvaško-slovensko mejo, je bil ob 300 evrov.
Oglej si celoten članek

Googlova navigacija Google Maps navigacija z novo zelo koristno funkcijo

Hrvaški časnik Večernji list je opisal zgodbo hrvaškega voznika, ki ga je slepo zaupanje navigaciji Google Maps stalo 2.500 hrvaških kun oziroma nekaj več kot 300 evrov, kolikor je bila globa, ki so mu jo izročili hrvaški policisti.

Akcija Reševali voznika, kriva je bila navigacija

Na Hrvaško se je vračal s Ptuja, navigacija pa mu je ponudila pot preko točke, kjer ni mednarodnega mejnega prehoda, ampak lahko mejo prečkajo tisti, ki imajo obmejno dovolilnico. "Mesto, na katerem me je zaustavil obmejni policist, je kot svojevrsten bankomat za državni proračun. Policist mi ni ponudil možnosti, da se obrnem in vrnem v Slovenijo na mednarodni prehod, ampak mi je izročil kazen v višini 2500 kun," je voznik zaupal hrvaškim novinarjem. Navedel je, da bi lahko dobil tudi do 30 dni zaporne kazni.

Spremenjeno Googlov Zemljevid sedaj kot klasična navigacija

Kot piše Večernji list omenjeni voznik ni edini, ki je dobil kazen, saj naj bi obmejni policist prav takrat zaustavil še en avtomobil. 

Avto Uganete, koliko je tehtala prva navigacija?

Kdo lahko v obmejnem prometu z obmejnimi prepustnicami in dovolilnicami prečkati prehode za obmejni promet je zapisano v zakonu. Mejni prehodi za obmejni promet so praviloma odprti od 6. do 22. ure. Odpiralni čas prehoda lahko na predlog sosednjih obmejnih občin spremeni Stalna slovensko - hrvaška komisija za izvajanje sporazuma o obmejnem prometu in sodelovanju, ustanovljena na podlagi določb tega sporazuma. Obmejna prepustnica se lahko izda državljanom pogodbenic, ki imajo stalno prebivališče na obmejnem območju. Imetniku dovoljuje prestopanje meje na mejnih prehodih za obmejni promet, meddržavnih in mednarodnih mejnih prehodih in neprekinjeno bivanje na obmejnem območju druge pogodbenice največ sedem dni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 09:45 4. December 2018.

    Upoštevajte prometne znake in vse bo v redu,sem preizkusil :)

  • 21:38 2. December 2018.

    Članek ne pove, kako so mejni prehodi za obmejni promet označeni v primerjavi z mednarodnimi mejnimi prehodi. Kako vem, da …

  • 11:02 2. December 2018.

    Obmejne propustnice ne obstajajo več. Na maloobmejnih prehodih lahko vsak prečka mejo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.