Slovenija
349 ogledov

Reševali voznika, kriva je bila navigacija

Črnogorska avtovleka. Foto: Youtube Žurnal24 main
Reševali voznika, ki je zašel zaradi navigacije

Včeraj okoli pol devete ure zvečer je na območju Šentruperta v občini Laško voznik osebnega avtomobila zašel iz poti in se izgubil v brezpotju. Kriva je bila navigacija, ki je nesrečnega šoferja peljala v napačno smer, tako, da je zašel s poti, se izgubil in znašel v strmem razmočenem terenu, so zapisali na spletni strani centra za obveščanje Republiške uprave za zaščito in reševanje:

"Regijski center za obveščanje Celje je s pomočjo GPS koordinat ugotovil lokacijo voznika, nato pa so posredovali gasilci PGD Laško in PGD Šentrupert nad Laškim, ki so z gasilskimi vozili na štirikolesni pogon dostopili do vozila in ga s pomočjo vitla izvlekli na utrjen teren, nato pa usmerili nazaj na prometno površino," še piše v poročilu centra za obveščanje. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 6
  • tecumseh_1975 11:11 21.oktober 2015.

    več al manj če se že zgodi, potem na navigaciji kvečjemu kakšna cesta manjka, nisem pa še slišal da bi bila tam kjer je potem "brezpotje".

  • Papaja Popi 13:56 20.oktober 2015.

    In pa napravo je treba poznati in upravljati.

  • Papaja Popi 13:23 20.oktober 2015.

    Pozabil si , da so Žurnalovi in tudi drugi novinarji na ravni otroškega vrtca in imajo fotografije predvsem zaradi sebe.