Pijana in zakajena delavca ustavila proizvodnjo v glavni BMW tovarni

Foto: EPA
Foto: EPA
V BMW tovarni v Münchnu se je nedavno zgodil incident. Z alkoholom in drogami podprta delavca sta se zgrudila in ob tem ustavila proizvodnjo. Povzročila sta ogromno gmotno škodo.
Oglej si celoten članek

Pri BMW so potrdili pisanje Bilda, da so imeli na začetku meseca nepredvideni zastoj v proizvodnji, ko sta se dva delavca na proizvodnem traku proti koncu svoje izmene pozno zvečer zgrudila, potem ko sta pred tem med odmorom popila "velike količine alkohola" in pokadila sintetično marihuano. Oba delavca, po rodu Poljaka, sta delala na oddelku za izpušne sisteme. 

Drugi sodelavci so poklicali na pomoč medicinsko službo, kar pa je povzročilo zastoj proizvodnje za okoli 40 minut, je pojasnil tiskovni predstavnik BMW. Ustavitev proizvodnje v takšnem obratu pa lahko pomeni samo eno - ogromne stroške. Omenjeni predstavnik je dejal, da je škoda "petmestna", čeprav je Bild pred tem citiral neimenovani vir, da je BMW 3. marca utrpel za milijon evrov izpada. 

Foto: Profimedia Proizvodnja avtomobilov Bild je še navedel, da so enega delavca nemudoma odpustili, drugega pa preselili na drugo delovno mesto. Tovrstni incident naj bi se zgodil prvič, zagotavljajo pri BMW.

V Münchnu je osrednja tovarna znamke BMW, kjer "7.800 delavcev 50 različnih narodnosti," kot navaja uradna spletna stran, proizvaja osrednja modela znamke - serijo 3 in serijo 4. V tovarni izdelujejo tudi avtomobilske motorje, vključno z najmočnejšimi M izvedenkami, pa tudi različne polizdelke in orodja, ki jih dostavljajo v svoje ostale tovarne po svetu.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 23:09 21. Marec 2017.

    bledi švabi-narodnost, pa so polni pive in kartofolnov, prdijo na delovnrm mestu, ogrožajo sodelavce, s tem pa je vse v …

  • 17:30 21. Marec 2017.

    Nemci kot Nemci so verjetno še za časa iste izmene naredili protokol za nadomestilo delavcev v prihodnosti če bi se …

  • 17:07 21. Marec 2017.

    Zakaj se je avtorju članka zdelo pomembno navesti, da sta "po rodu Poljaka"? Zakaj je to pomembno za članek. Če …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.