Avto
106 ogledov

Pijana in zakajena delavca ustavila proizvodnjo v glavni BMW tovarni

Tovarna BMW EPA
V BMW tovarni v Münchnu se je nedavno zgodil incident. Z alkoholom in drogami podprta delavca sta se zgrudila in ob tem ustavila proizvodnjo. Povzročila sta ogromno gmotno škodo.

Pri BMW so potrdili pisanje Bilda, da so imeli na začetku meseca nepredvideni zastoj v proizvodnji, ko sta se dva delavca na proizvodnem traku proti koncu svoje izmene pozno zvečer zgrudila, potem ko sta pred tem med odmorom popila "velike količine alkohola" in pokadila sintetično marihuano. Oba delavca, po rodu Poljaka, sta delala na oddelku za izpušne sisteme. 

Drugi sodelavci so poklicali na pomoč medicinsko službo, kar pa je povzročilo zastoj proizvodnje za okoli 40 minut, je pojasnil tiskovni predstavnik BMW. Ustavitev proizvodnje v takšnem obratu pa lahko pomeni samo eno - ogromne stroške. Omenjeni predstavnik je dejal, da je škoda "petmestna", čeprav je Bild pred tem citiral neimenovani vir, da je BMW 3. marca utrpel za milijon evrov izpada. 

Proizvodnja avtomobilov | Avtor: Profimedias Profimedias
Bild je še navedel, da so enega delavca nemudoma odpustili, drugega pa preselili na drugo delovno mesto. Tovrstni incident naj bi se zgodil prvič, zagotavljajo pri BMW.

V Münchnu je osrednja tovarna znamke BMW, kjer "7.800 delavcev 50 različnih narodnosti," kot navaja uradna spletna stran, proizvaja osrednja modela znamke - serijo 3 in serijo 4. V tovarni izdelujejo tudi avtomobilske motorje, vključno z najmočnejšimi M izvedenkami, pa tudi različne polizdelke in orodja, ki jih dostavljajo v svoje ostale tovarne po svetu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • Trebor Eboran 23:09 21.marec 2017.

    bledi švabi-narodnost, pa so polni pive in kartofolnov, prdijo na delovnrm mestu, ogrožajo sodelavce, s tem pa je vse v redu?

  • 6a6330cf643e6297e0f11772a01ce2d9c0c144b1 17:30 21.marec 2017.

    Nemci kot Nemci so verjetno še za časa iste izmene naredili protokol za nadomestilo delavcev v prihodnosti če bi se taka situacija še kdaj pojavila. To, da se zaradi dveh ustavi proizvodnja je dokaj nenavadno, razen če se nista sesula ...prikaži veča v kako karoserijo in odpeljala po tekočem traku in so ju morali reševati. Delovna mesta pač ne potrebujejo doktorjev znanosti v fazi montaže za operacije ampak bi ti dve mesti z lahkoto pokrila delovodja in pometač.

  • novispenjac 17:07 21.marec 2017.

    Zakaj se je avtorju članka zdelo pomembno navesti, da sta "po rodu Poljaka"? Zakaj je to pomembno za članek. Če bi bila iz Maroka, bi tudi napisali "po rodu Maročana" ali bi bil pisar prijavljen zaradi rasizma? Pojasnilo "uredništva" bi ...prikaži več me na moč razveselilo.