Pijani kolesar v predoru Šentvid posnet!

Pridobili smo videoposnetek pijanega kolesarja, ki je pretekli teden zavil v predor Šentvid in s tem ogrožal svoje življenje in varnost drugih udeležencev v prometu. 36-letnik je imel v organizmu 0,89 mg/l alkohola.
Oglej si celoten članek

Pretekli torek smo poročali, da si je proti večeru 36-letnik privoščil ne preveč varno avanturo – s kolesom se je peljal skozi predor Šentvid. Policisti so ga nato izsledili na izvoznem kraku za Celovško cesto. Kolesar ni vozil v treznem stanju, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal, da je imel v organizmu 0,89 mg/l alkohola. V skladu z določili 24. člena Zakona o pravilih cestnega prometa so zoper kršitelja odredili pridržanje.

Pri Darsu so nam posredovali videoposnetek, ob tem pa znova poudarjajo, da gre za še en posnetek izjemno nespametnega in nevarnega početja na avtocesti (pešcem je prepovedana hoja, kolesarjem pa vožnja po vozišču avtoceste), ki so ga zabeležile kamere sistema za nadzor in vodenje prometa. Darsovi operaterji v nadzornih centrih se morajo v takih primerih hitro in premišljeno odzvati, da zagotovijo varnost povzročiteljev dogodkov in drugih udeležencev v prometu, s tem posnetkom pa želijo vplivati na zavedanje o posledicah nepravilnega ravnanja na avtocestah – neposredno in na podlagi resničnih dogodkov. Z zavedanjem posledic želijo zvišati raven prometne kulture ter izboljšati prometno varnost, saj menijo, da za varnost na cesti lahko največ naredijo prav uporabniki cest, z upoštevanjem prometnih in varnostnih pravil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 11:46 6. Avgust 2015.

    Pretekli teden?<br />Kaj pa datum na posnetku, ki jasno kaže december 2011?

  • 13:10 27. December 2011.

    No tale kolesar ni bil vinjen, ampak je imel pod kapo najmanj 2,5 do 3.5 % po starem merjenju. Ne …

  • 13:07 27. December 2011.

    Zakaj ne rečeš takole . Kakšna moja mama , takšna tudi vlada. A ni pošteno povedano !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.