Po trku v električni drog baterijske celice poletele do hiše

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Američan je s teslo model 3 s hitrostjo 160 km trčil v električni drog, baterije so se razletele in priletele do hiš ter povzročile požar.
Oglej si celoten članek

Avtomobil tesla model 3 je bil v hudem trčenju v Corvallisu v državi Oregon (ZDA) popolnoma uničen.

Glede na moč udarca je pravi čudež, da je voznik nesrečo preživel brez večjih poškodb. Zato pa je ob trku v električni drog nastala prava mala ekološka in zdravstvena katastrofa. Po pisanju ameriških medijev je policija izdala opozorilo, da lahko pride do sproščanja strupenih hlapov.

Nori tesla Kako v Sloveniji s teslo za 141 tisoč evrov zasenčiti električnega porscheja

Policisti so ugotovili, da je voznik tesle model 3 vozil pod vplivom mamil. Ko je izgubil nadzor nad vozilom in zletel s ceste je poletel med dvema drevesoma in trčil v električni drog. Avto je skoraj prepolovilo.

Foto: Facebook

Avto Musk najprej razburil Mehičane, nato pa razprodal tequilo

Policija je ugotovila, da je voznik v času nesreče vozil s hitrostjo več kot 160 km/h. Policija Corvallisa je na svojem Facebook profilu delila fotografije nesreče, ki prikazujejo, kako grozovit je bil trk in kako so se baterije raztresle po okolici.

Cena velikanska Avtomobil se je posodobil brez vednosti lastnika, cena velikanska

Poškodovana baterija modela 3 je sestavljen iz več tisoč valjastih baterijskih celic. Baterije so letele tako daleč, da so na dveh bližnjih posestvih razbile okna. Ena je končala na postelji lastnika hiše in povzročil požar, druga pa je dobesedno pristala v naročju drugega stanovalca. Eno kolo Tesle je odletelo tako daleč, da je trčilo v steno bližnje hiše in na zidu poškodovalo vodovodno cev, kar je povzročilo poplavo.

Foto: Facebook

Primerjava "Super Cruise" in "Autopilot" puščata nemške proizvajalce zadaj

Na policiji so povedali, da so s skupnimi močmi poskusili zbrati čim več posameznih baterijskih celic in opozorili lokalno prebivalstvo, naj bo previdno. Izdali so opozorilo, da lahko baterije ostanejo vroče do 24 ur in da lahko sproščajo strupene hlape in snovi.

Voznika Dylana Milota, ki je vozil pod vplivom mamil, so prepeljali v bližnjo bolnišnico. Nobenega dvoma ni, da bo po zdravljenju zaradi več kazenskih obtožb končal za zapahi.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 07:59 23. November 2020.

    a nobeden pa ne bo povedal ta je takale nesreča mala ekološka katastrofa..jaz bi prepovedal vse električne avtomobile..kam bomo pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.