Podprite nove, čiste dizle

Foto: Ford
Foto: Ford
Številna podjetja in tudi združenje evropskih avtomobilskih proizvajalcev (ACEA) bije bitko, da bi dizle vendarle "ohranili pri življenju."
Oglej si celoten članek

Avto Dizel vrača udarec

Pisali smo o tem, da dizel vrača udarec in, da so avtomobilske znamke, ki vlagajo milijarde evrov v razvoj novih motorjev, tudi v čiste dizelske motorje, pozvale evropske vlade, naj ne bodo stroge do novih, čistih dizelskih motorjev. Pri interesnem združenju ACEA, ki združuje evropske avtomobilske proizvajalce, so svoje pozive podkrepili z rezultati zadnje študije glede čistosti 270 novih avtomobilov z dizelskim motorjev, ki izpolnjuje tudi mejo glede problematičnih NOx vrednosti, ki bo stopila v veljavo januarja 2020.

Slovenija Dizel in bencin: Kaj takega se ni zgodilo že deset let

Zdaj se je oglasil tudi šef Continentala Elmar Degenhart, ki je pozval po politični podpori avtomobilov z dizelskim motorji. Predvsem v smislu, da voznikom dizlom ne omejujejo pravic, kje se lahko z njimi vozijo. V Nemčiji je namreč sodišče prvič razširilo možnost prepovedi vožnje z dizelskimi vozili z Euro 4 motorji (kasneje tudi Euro 5 motorji) tudi po prvem odseku avtoceste. Odločitev sodišča naj bi v veljavo stopila prihodnje leto.

Foto: Epa Dizelski avtomobili

Avto Ključni element za zagon dizelskega motorja

Degenhart nemške oblasti preko novinarjev poziva k premisleku, saj so, kot pravi novi dizelski motorji čisti. "To sporočilo mora priti do politikov," je glasen šef Continentala. Dagenhart je v svoji izjavi dejal: "Tragedija je, da so avtomobili z dizelskimi motorji politično mrtvi." Pa čeprav je po njegovih besedah nova dizelska tehnologija čista tehnologija. 

Avto VW bo leta 2020 začel s prodajo električnega križanca za ceno dizelskega

Degenhart je še dodal, da bodo pri Continentalu še odločili, ali bodo baterijske celice proizvajali samostojno ali s pomočjo državnih subvencij.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 08:01 30. November 2018.

    pa denar prpravte za vzdrževanje... :-)

  • ode
    18:56 29. November 2018.

    Današnji dizel avtomobili so trenutno najbolj čisti, najbolj zanesljivi in varčni, z najnižjim ogljičnim odtisom od surovine do končnega izdelka. …

  • 10:45 29. November 2018.

    FUJ VSI KI NE MARAJO DIESLA, SAMI ZAPECKARJI IN BREZVEZNIKI....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.