Avto
4018 ogledov

Podprite nove, čiste dizle

1,5-litrski dizel Ford
Številna podjetja in tudi združenje evropskih avtomobilskih proizvajalcev (ACEA) bije bitko, da bi dizle vendarle "ohranili pri življenju."
Dizel Avto Dizel vrača udarec

Pisali smo o tem, da dizel vrača udarec in, da so avtomobilske znamke, ki vlagajo milijarde evrov v razvoj novih motorjev, tudi v čiste dizelske motorje, pozvale evropske vlade, naj ne bodo stroge do novih, čistih dizelskih motorjev. Pri interesnem združenju ACEA, ki združuje evropske avtomobilske proizvajalce, so svoje pozive podkrepili z rezultati zadnje študije glede čistosti 270 novih avtomobilov z dizelskim motorjev, ki izpolnjuje tudi mejo glede problematičnih NOx vrednosti, ki bo stopila v veljavo januarja 2020.

Bencinska črpalka Slovenija Dizel in bencin: Kaj takega se ni zgodilo že deset let

Zdaj se je oglasil tudi šef Continentala Elmar Degenhart, ki je pozval po politični podpori avtomobilov z dizelskim motorji. Predvsem v smislu, da voznikom dizlom ne omejujejo pravic, kje se lahko z njimi vozijo. V Nemčiji je namreč sodišče prvič razširilo možnost prepovedi vožnje z dizelskimi vozili z Euro 4 motorji (kasneje tudi Euro 5 motorji) tudi po prvem odseku avtoceste. Odločitev sodišča naj bi v veljavo stopila prihodnje leto.

Dizelski avtomobili | Avtor: Epa Epa

Hidria Avto Ključni element za zagon dizelskega motorja

Degenhart nemške oblasti preko novinarjev poziva k premisleku, saj so, kot pravi novi dizelski motorji čisti. "To sporočilo mora priti do politikov," je glasen šef Continentala. Dagenhart je v svoji izjavi dejal: "Tragedija je, da so avtomobili z dizelskimi motorji politično mrtvi." Pa čeprav je po njegovih besedah nova dizelska tehnologija čista tehnologija. 

Volkswagen I.D. Crozz II Avto VW bo leta 2020 začel s prodajo električnega križanca za ceno dizelskega

Degenhart je še dodal, da bodo pri Continentalu še odločili, ali bodo baterijske celice proizvajali samostojno ali s pomočjo državnih subvencij.

Komentarjev 9
  • McClain 08:01 30.november 2018.

    pa denar prpravte za vzdrževanje... :-)

  • ode 18:56 29.november 2018.

    Današnji dizel avtomobili so trenutno najbolj čisti, najbolj zanesljivi in varčni, z najnižjim ogljičnim odtisom od surovine do končnega izdelka. Že 12. leto vozim isti dizel avto (1.6 HDI, 92 k.s.). Pri 270.000 km brez najmanjše okvare in brez kakršnega ...prikaži več zastoja na motorju ali na šasiji, čeprav je vsak dan v uporabi. Še vedno deluje povsem enako, kot je nov. Celo baterija v daljincu je še vedo prva. Servis delam na 20.000 km. Po 15.000 km dolijem 0,5 litra olja.

  • 123456789012345678901234567890 10:45 29.november 2018.

    FUJ VSI KI NE MARAJO DIESLA, SAMI ZAPECKARJI IN BREZVEZNIKI....