Pojasnilo: tucson se ustavi!

Foto: PRIMA
Foto: PRIMA
Ponovili smo test samodejnega zaviranja pri hyundai tucsonu.
Oglej si celoten članek

Pred kratkim smo objavili rezultate PRIMA testa C-križancev in suvov, v katerem smo med seboj intenzivno primerjali devet avtomobilov, ki sodijo v ta zelo popularen razred vozil. Na prvo mesto smo po skupnem seštevku točk postavili peugeota 3008. 

Med testom smo se podrobno primerjali različne stvari, tudi stopnjo opremljenosti z asistenčnimi sistemi. Pri tem smo opravili tudi test samodejnega zaviranja AEB. Zaradi napake v komunikaciji z uvoznikom pa smo pomotoma opravili test hyundai tucsona brez vgrajenega sistema AEB. Ker se avto pred oviro ni samodejno ustavil, testirani tucson za ta del testa ni prejel nobene točke. 

Po naknadni ugotovitvi napake smo opravili test še enkrat, tokrat s tucsonom, ki je imel vgrajen AEB sistem. Tokrat je hyundai tucson opravil test samodejnega zaviranja pri 40 km/h brez težav, saj je pravočasno pričel opozarjati voznika na oviro, brez posredovanja voznika pa tudi samodejno zavrl in ustavil precej pred oviro. 

Tucsonu smo zato popravili rezultat.

Prima C-suv Peugeot 3008 zmagovalec primerjalnega testa križancev

Razočaranje Razočaranje: Test zaviranja priljubljenih slovenskih avtomobilov

To smo ugotovili Takšna je razlika med dejansko porabo goriva in podatki računalnika

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.