Avto
667 ogledov

Pojasnilo: tucson se ustavi!

Hyundai tucson PRIMA
Ponovili smo test samodejnega zaviranja pri hyundai tucsonu.

Pred kratkim smo objavili rezultate PRIMA testa C-križancev in suvov, v katerem smo med seboj intenzivno primerjali devet avtomobilov, ki sodijo v ta zelo popularen razred vozil. Na prvo mesto smo po skupnem seštevku točk postavili peugeota 3008. 

Med testom smo se podrobno primerjali različne stvari, tudi stopnjo opremljenosti z asistenčnimi sistemi. Pri tem smo opravili tudi test samodejnega zaviranja AEB. Zaradi napake v komunikaciji z uvoznikom pa smo pomotoma opravili test hyundai tucsona brez vgrajenega sistema AEB. Ker se avto pred oviro ni samodejno ustavil, testirani tucson za ta del testa ni prejel nobene točke. 

Po naknadni ugotovitvi napake smo opravili test še enkrat, tokrat s tucsonom, ki je imel vgrajen AEB sistem. Tokrat je hyundai tucson opravil test samodejnega zaviranja pri 40 km/h brez težav, saj je pravočasno pričel opozarjati voznika na oviro, brez posredovanja voznika pa tudi samodejno zavrl in ustavil precej pred oviro. 

Tucsonu smo zato popravili rezultat.

PRIMA test C-suv Prima C-suv Avto Peugeot 3008 zmagovalec primerjalnega testa križancev PRIMA test C-suv Razočaranje Avto Razočaranje: Test zaviranja priljubljenih slovenskih avtomobilov PRIMA test C-suv To smo ugotovili Avto Takšna je razlika med dejansko porabo goriva in podatki računalnika
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.