Poleti prihaja povsem nov Mercedesov SUV za množice

Foto: Gregor Prebil
Foto: Gregor Prebil
Poleg najmanjšega modela GLA, ki nastaja na Mercedesovi MFA2 platformi za manjša vozila, v Stuttgartu za to poletje pripravljajo še eno posebno presenečenje - povsem nov model športnega terenca.
Oglej si celoten članek

Gre za mercedes GLB, ki bo po pisanju tujih specializiranih medijev najprej na voljo s petimi sedeži, kasneje, kar je še posebej zanimivo pa tudi s sedmimi. Tudi zato pri Mercedesu niso zaskrbljeni glede kanibalizacije kompaktnih modelov GLB in GLA, s katerima ciljajo na bolj množično prodajo. Oba modela naj bi se tudi oblikovno dovolj razlikovala. Pri GLB bo večji poudarek na prostornejši kabini, večji bo prtljažnik in izrazitejše off-road karakteristike.

Avto To se v 132-letni zgodovini Mercedesa še ni zgodilo

Glede na sorodnost z razredom A in B, bodo tudi prihodnji kompaktni modeli z zvezd v nosu, to so CLA, GLA in GLB, dobili podobno zasnovno potovalne kabine, kar pomeni popolna digitalizacija z zasloni velikosti do 10,25 palcev, hlajenje sedežev in masažo sedežev, ambientalno osvetlitev, zračne odprtine v obliki turbine ... 

Avto Mercedesov vlečni konj v novi podobi prispel v Slovenijo

Ne pozabimo še na pametni infontaiment sitem MBUX (Mercedes-Benz User Experience), ki se je zahvaljujoč umetni inteligenci sposoben učiti, z njim pa lahko upravljamo z glasom. Seveda bo tudi GLB opremljen z vso varnostno tehnologijo, v ponudbi pa bodo bencinski in dizelski motorji, tudi elektrificirana različica, govori pa se tudi o športnih izvedenkah Mercedes-AMG GLB 35 in GLB 45.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.