Policija 11 let skrivala fotografijo prehitrega konja

Foto: Policija Brandenburg
Foto: Policija Brandenburg
Policija je na radar hitrosti ujela konja.
Oglej si celoten članek

Nenavaden dogodek se je sicer zgodil že leta 2005, a je nemška javnost zanj izvedela šele sedaj. Zakaj? Ker so policisti fotografijo, posnete z radarsko napravo, te dni objavili na Facebooku v okviru obeleževanja 12 dogodkov, ki so zaznamovali njihovo delo.

In res. Pred 11 leti so na cesti severno od Berlina ujeli prehitrega konja z jezdecem, ki jo je na odseku z omejitvijo 40 km/h galopiral pri 43 km/h. Da bi bila fotografija še bolj zabavna, skrbi njen notranji izrez, kjer ponavadi kamera poudari obraz voznika vozila. Na dotični fotografiji pa je velika konjska glava. Lahko si le predstavljamo, za koliko smeha je fotografija že poskrbela znotraj policijskih enot, da do danes ni nikoli utonila v pozabo.

Ko se je fotografija pojavila na medmrežju, je naletela na velik odziv in zanimanje. Tiskovna predstavnica policije v Brandenburgu je morala med drugim pojasnjevati, da jezdeca in konja niso nikoli identificirali, poroča Motor Talk. 

Policija Brandenburg je sicer prek fotografij predstavila še 11 zanimivih prigod, s katerimi so se morali spopadati v minulih letih. Med drugim so raziskovali umor otroške lutke in reševali konja iz banke. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 09:39 19. December 2016.

    In ker nima čelade ... konj namreč.

  • 13:48 18. December 2016.

    Če bi blo v Sloveniji bi mu napisali še kazn, ker ni registrian...

  • 11:52 18. December 2016.

    Torej so izdali dolgo prikrivano skrivnost,........ da običajno "konji" vozijo prehitro.<br />Verjetno so "magarci" še hitrejši,........................... bi bilo treba preveriti …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.