Avto
60 ogledov

Policija 11 let skrivala fotografijo prehitrega konja

Konj na radarju Policija Brandenburg
Policija je na radar hitrosti ujela konja.

Nenavaden dogodek se je sicer zgodil že leta 2005, a je nemška javnost zanj izvedela šele sedaj. Zakaj? Ker so policisti fotografijo, posnete z radarsko napravo, te dni objavili na Facebooku v okviru obeleževanja 12 dogodkov, ki so zaznamovali njihovo delo.

In res. Pred 11 leti so na cesti severno od Berlina ujeli prehitrega konja z jezdecem, ki jo je na odseku z omejitvijo 40 km/h galopiral pri 43 km/h. Da bi bila fotografija še bolj zabavna, skrbi njen notranji izrez, kjer ponavadi kamera poudari obraz voznika vozila. Na dotični fotografiji pa je velika konjska glava. Lahko si le predstavljamo, za koliko smeha je fotografija že poskrbela znotraj policijskih enot, da do danes ni nikoli utonila v pozabo.

Ko se je fotografija pojavila na medmrežju, je naletela na velik odziv in zanimanje. Tiskovna predstavnica policije v Brandenburgu je morala med drugim pojasnjevati, da jezdeca in konja niso nikoli identificirali, poroča Motor Talk. 

Policija Brandenburg je sicer prek fotografij predstavila še 11 zanimivih prigod, s katerimi so se morali spopadati v minulih letih. Med drugim so raziskovali umor otroške lutke in reševali konja iz banke. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Skippy 09:39 19.december 2016.

    In ker nima čelade ... konj namreč.

  • David_Mimorez 13:48 18.december 2016.

    Če bi blo v Sloveniji bi mu napisali še kazn, ker ni registrian...

  • Zmago 11:52 18.december 2016.

    Torej so izdali dolgo prikrivano skrivnost,........ da običajno "konji" vozijo prehitro.Verjetno so "magarci" še hitrejši,........................... bi bilo treba preveriti ! ;-))))