Poltovornjak za neuvrščene

Foto: Peugeot peugeot landtrek, poltovornjk, pickup Foto: Peugeot peugeot landtrek, poltovornjk, pickup Foto: Peugeot peugeot landtrek, poltovornjk, pickup Foto: Peugeot peugeot landtrek, poltovornjk, pickup Foto: Peugeot peugeot landtrek, poltovornjk, pickup Foto: Peugeot peugeot landtrek, poltovornjk, pickup Foto: Peugeot peugeot landtrek, poltovornjk, pickup Foto: Peugeot peugeot landtrek, poltovornjk, pickup Foto: Peugeot peugeot landtrek, poltovornjk, pickup Foto: Peugeot peugeot landtrek, poltovornjk, pickup Foto: Peugeot peugeot landtrek, poltovornjk, pickup Foto: Peugeot peugeot landtrek, poltovornjk, pickup Foto: Peugeot peugeot landtrek, poltovornjk, pickup
Peugeot je predstavil svoj novi poltovornjak z nosilnostjo ene tone. Imenuje se landtrek, namenjen pa bo državam v razvoju. V Evropi ga predvidoma ne bomo videli.
Oglej si celoten članek

Peugeot je svoj poltovornjak razvil v sodelovanju s kitajskim proizvajalcem Changan Automobile, na voljo pa bo z dizelskimi in bencinskimi motorji, zadnjim ali štirikolesnim pogonom in v več izvedenkah. Med njimi bodo poltovornjaki z enojno ali dvojno kabino ter kabina s šasijo, ki jo bo mogoča nadgraditi s številnimi nadgradnjami v skladu s potrebami kupcev.

Avto Mercedes namerava po le dveh letih ukiniti svojega velikega posebneža

Foto: Peugeot peugeot landtrek, poltovornjk, pickup

Mitsubishi L200 Mitsubishi L200 je potovalnik in delovni stroj

V Evropi ga ne bo

Peugeot bo landtrek konec leta začel prodajati v državah Srednje in Južne Amerike in v podsaharski Afriki, potem pa ga bo ponudil tudi v drugih razvijajočih se državah. V Evropi ga predvidoma ne bomo mogli kupiti, kar je verjetno razumna odločitev, saj tudi drugi »evropski« poltovornjaki tega tipa v Evropi v zadnjih letih niso doživeli velikega uspeha. Če že, se evropski kupci raje odločajo za njihove originale, ki večinoma prihajajo z Japonske. Izvor Peugeotovega je očitno kitajski.

Avto Poglejte, kaj prihaja v Evropo

Pri Peugeotu pravijo tudi, da so svoj poltovornjak med razvojem podvrgli dvema milijonoma kilometrov testnih voženj, zato bo, kot je za Automotive News Europe povedal izvršni direktor Jean-Philippe Imparato, neustavljiv. Dodal je še, da bodo landtrek najprej izdelovali na Kitajskem, potem pa tudi v Južni Ameriki.

Foto: Peugeot peugeot landtrek, poltovornjk, pickup

Obujanje zgodovine

Peugeot sicer v Severni Afriki od leta 2017 že ponuja poltovornjak, ki so ga zasnovali na modelu, ki ga na Kitajskem prodaja njihov partner Dongfeng Motor. Ima tudi precej pestro zgodovino poltovornjakov iz časov, ko se je na avtomobile gledalo še nekoliko drugače. Leta 1956 so denimo predstavili na peugeotu 403 zasnovani camionette-bachee, ki mu je leta 1967 sledil peugeot 404 camionette-bache, temu pa leta 1979 peugeot 504 pick-up, ki so ga nazadnje leta 2005 izdelovali v Nigeriji.

Avto Mercedes z X-om odločno v neznano vode

Foto: Peugeot peugeot landtrek, poltovornjk, pickup

Renaultov pickup Renault alaskan je novi poltovornjak preizkušenih genov

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.