Potem ko je zagorelo vozilo, pogorelo več 100 vozil

Foto: Epa Foto: Epa Foto: Epa Foto: Epa Foto: Epa Foto: Epa
V požaru v parkirni hiši na norveškem letališču je ogenj uničil na stotine avtomobilov.
Oglej si celoten članek

Na letališču blizu mesta Stavanger na zahodni obali Norveške je v parkirni hiši izbruhnil požar. Vzrok požara še ni znan, lokalni policisti pa so dejali, da so bili obveščeni, da je v parkirni hiši zagorel električni avtomobil, piše Bloomberg, kjer v članku izpostavljajo, da ima Norveška največ električnih avtomobilov na število prebivalcev.

Kljub prvotnim izjavam, da se je v garaži vnelo električno vozilo, so kasneje spremenili izjavo in lokalnim medijem pojasnili, da je požar v resnici povzročil dizelski avtomobil letnik 2005.

Foto: Epa

Avto Leta 2020 bodo električni "stresli" Slovenijo

Foto: Epa

Ogenj v parkirni hiši, ki je bila skoraj polna in v kateri je bilo parkiranih okoli 3.000 vozil, je nato zajel druga vozila. Pogorelo je več sto vozil, točne ocene še ni. Zaradi požara so morali prizemljiti letala in evakuirate ljudi v objektih na letališču.

Foto: Epa

Kalvarija lastnika Živ komaj ušel iz gorečega avta, ki ga zdaj noče nihče reciklirati

Foto: Epa

Požar, ki je zajel več nadstropij parkirne hiše so gasilci gasili okoli šest ur, je poročala norveška tiskovna agencija NTB, ki se sklicuje na policijo. Poškodovanih v požaru ni bilo, je pa gmotna škoda ogromna, kar razkrivajo tudi fotografije. Obstajalo je celo tveganje, da bi se zgradba lahko podrla, so še sporočili iz NTB.

Foto: Epa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 15:21 9. Januar 2020.

    Ni res. Policija je potrdila, da gre za starejši dizelski avto! https://www.nrk.no/rogaland/brannen-startet-i-en-eldre-dieselbil-1.14850969

  • 12:51 9. Januar 2020.

    No, sedaj čakamo zagovornike teh "čistih", "ekoloških" in "varnih" vozil... le kje ste? Dajte no kakšen komentar...

  • 08:28 9. Januar 2020.

    Ni problema,bodo 5 parkingov okrog parkirnega mesta za E-avte občrtali z rdečo barvo,pa bo škoda ob samovžigih mogoče malo manjša-drugače …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.