Avto
11677 ogledov

Potem ko je zagorelo vozilo, pogorelo več 100 vozil

1/6
Epa
V požaru v parkirni hiši na norveškem letališču je ogenj uničil na stotine avtomobilov.

Na letališču blizu mesta Stavanger na zahodni obali Norveške je v parkirni hiši izbruhnil požar. Vzrok požara še ni znan, lokalni policisti pa so dejali, da so bili obveščeni, da je v parkirni hiši zagorel električni avtomobil, piše Bloomberg, kjer v članku izpostavljajo, da ima Norveška največ električnih avtomobilov na število prebivalcev.

Kljub prvotnim izjavam, da se je v garaži vnelo električno vozilo, so kasneje spremenili izjavo in lokalnim medijem pojasnili, da je požar v resnici povzročil dizelski avtomobil letnik 2005.

 | Avtor: Epa Epa

Audi e-tron sportback Avto Leta 2020 bodo električni "stresli" Slovenijo

 | Avtor: Epa Epa

Ogenj v parkirni hiši, ki je bila skoraj polna in v kateri je bilo parkiranih okoli 3.000 vozil, je nato zajel druga vozila. Pogorelo je več sto vozil, točne ocene še ni. Zaradi požara so morali prizemljiti letala in evakuirate ljudi v objektih na letališču.

 | Avtor: Epa Epa

Zgorela tesla Kalvarija lastnika Avto Živ komaj ušel iz gorečega avta, ki ga zdaj noče nihče reciklirati

 | Avtor: Epa Epa

Požar, ki je zajel več nadstropij parkirne hiše so gasilci gasili okoli šest ur, je poročala norveška tiskovna agencija NTB, ki se sklicuje na policijo. Poškodovanih v požaru ni bilo, je pa gmotna škoda ogromna, kar razkrivajo tudi fotografije. Obstajalo je celo tveganje, da bi se zgradba lahko podrla, so še sporočili iz NTB.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 11
  • katy 15:21 09.januar 2020.

    Ni res. Policija je potrdila, da gre za starejši dizelski avto! https://www.nrk.no/rogaland/brannen-startet-i-en-eldre-dieselbil-1.14850969

  • Snežinko 12:51 09.januar 2020.

    No, sedaj čakamo zagovornike teh "čistih", "ekoloških" in "varnih" vozil... le kje ste? Dajte no kakšen komentar...

  • sam50 08:28 09.januar 2020.

    Ni problema,bodo 5 parkingov okrog parkirnega mesta za E-avte občrtali z rdečo barvo,pa bo škoda ob samovžigih mogoče malo manjša-drugače so pa E-avti v vseh pogledih po zagovornikih teh skrpucal daleč najboljši in čisti....