Potrditev, ki so jo ljubitelji Opla čakali

Foto: Anže Petkovšek Opel Grandland
Foto: Anže Petkovšek Opel Grandland
V zadnjih letih se je veliko ugibalo o obstoju znamke Opel v prihodnje. Končno dobre novice za nemškega proizvajalca vozil.
Oglej si celoten članek

Prodaja znamk Opel/Vauxhall je v letu 2022 medletno upadla za 12 odstotkov, znamka je v Evropi (EU, UK, EFTA) skupno prodala 428.145 avtomobilov. Njegov tržni delež je padel s 4,1 na 3,8 odstotka. Če primerjamo s situacijo pred 15 leti, je takrat Opel prodal več kot 400.000 primerkov zgolj enega modela – corse.

Pred vrati Po slovenskih cestah smo zapeljali Oplovo novost leta

Opel je bil od leta 2017 pod okriljem francoskega PSA, pozneje so jo vključili v koncern Stellantis, kjer pa v znamki vidijo potencial. Oplova prihodnost znotraj skupine Stellantis je varna, skupaj z dvema nemškima montažnima obratoma znamke, je dejal evropski šef skupine Uwe Hochgeschurtz. »Z znamko sem zadovoljen. Zelo sem zadovoljen tudi s portfeljem,« je Hochgeschurtz povedal v intervjuju za revijo Automobilwoche. »Opel je in bo ostal – tako kot vse druge znamke znotraj koncerna Stellantis – neodvisna znamka, ki ima veliko vrednost,« je še dodal.

Foto: Saša Despot Opel Astra

Avto Test: Če bi zaprl oči ...

Opel je globalna znamka

Tovarni v Ruesselsheimu ni treba skrbeti za prihodnost, saj so tja preselili proizvodnjo DS4 in astre. Prav tako naj bi bila zagotovljena prihodnost tovarne v Eisensachu, čeprav tam trenutno izdelujejo le en model - grandland. Kje bodo izdelovali naslednika insignie, še ni jasno. Hochgeschurtz je izpostavil tudi Oplov oblikovalski center v Ruesselsheimu, ki ima po njegovih besedah potencial za razvoj tako uspešnih modelov, kot so corsa, mokka ali astra.

Avto Opel najavil pomembno novost

Po njegovih besedah so v ozadju padca prodaje Opla, pa tudi drugih ključnih evropskih znamk Stellantis, lanske logistične težave in nezmožnost dobave izdelanih avtomobilov trgovski mreži v posameznih državah. »Zaradi pomanjkanja voznikov tovornih vozil so prevozne zmogljivosti omejene. Zato smo trgovcem ponudili, da sami pridejo po avtomobile v naša skladišča,« je pojasnil Hochgeschurtz, ki je kot dobre izvozne trge za Opel označil tudi Latinsko Ameriko, Turčijo in Severno Afriko.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:25 28. Februar 2023.

    Malo železa,malo žice evo ti Opelice

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.