Potres v vrhu Seata, je v ozadju scenarij z Renaultom?

Foto: Newspress
Foto: Newspress
Iz Španije prihaja vroča novica: nepreklicno je namreč odstopil vodja uprave Volkswagnove španske znamke Seat Luca de Meo, ki je bil na čelu podjetja od leta 2015.
Oglej si celoten članek

Govorice o tem, da se v vrhu Seata pripravljajo zamenjave, so sicer krožile že nekaj časa, zdaj pa je tudi javno potrjeno, da Luca de Meo odhaja, kar naj bi storil po lastni volji. Na njegovem položaju ga bo za zdaj nadomestil Seatov šef za finance Carsten Isensee, ki bo funkcijo vršilca dolžnosti opravljal do dokončne izbire de Meovega naslednika.

Foto: Newspress Luca de Meo

Kot poroča Autmotive News Europe, bo de Meo sicer za zdaj ostal zaposlen v Volkswagnovi skupini, vendar pa je bolj ali manj potrjeno, da bo odšel v drugo podjetje. Katero, se uradno za zdaj še ne ve. U

giba se, da bi se lahko spet zaposlil pri skupini FCA, delo pa naj bi mu ponudili tudi pri Renaultu, kjer naj bi nasledil bivšega izvršnega direktorja Renaulta, Thierryja Bollora, ki ga je po odpustitvi oktobra lani prav tako nadomestila finančnica direktorica Clotilde Delbos.

Paris Renault odslovil glavnega izvršnega direktorja

De Meo je močan kandidat za vodilni položaj v Renaultu, kjer je pred poltretjim desetletjem tudi začel kariero v avtomobilski industriji, vendar pa ga pri tem menda ovira stroga konkurenčna klavzula v njegovi pogodbi pri Seatu. Ni znano, kako dolgo bi mu lahko onemogočala zaposlitev pri francoskem avtomobilskem proizvajalcu, ki se trenutno zelo trudi, da bi uredil kaos v svojem vrhu. Ta je posledica odpustitve Bollora in aretacije vrhovnega šefa skupine Renault-Nissan Carlosa Ghosna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.