Avto
3120 ogledov

Potres v vrhu Seata, je v ozadju scenarij z Renaultom?

Luca de Meo Newspress
Iz Španije prihaja vroča novica: nepreklicno je namreč odstopil vodja uprave Volkswagnove španske znamke Seat Luca de Meo, ki je bil na čelu podjetja od leta 2015.

Govorice o tem, da se v vrhu Seata pripravljajo zamenjave, so sicer krožile že nekaj časa, zdaj pa je tudi javno potrjeno, da Luca de Meo odhaja, kar naj bi storil po lastni volji. Na njegovem položaju ga bo za zdaj nadomestil Seatov šef za finance Carsten Isensee, ki bo funkcijo vršilca dolžnosti opravljal do dokončne izbire de Meovega naslednika.

Luca de Meo | Avtor: Newspress Newspress

Kot poroča Autmotive News Europe, bo de Meo sicer za zdaj ostal zaposlen v Volkswagnovi skupini, vendar pa je bolj ali manj potrjeno, da bo odšel v drugo podjetje. Katero, se uradno za zdaj še ne ve. U

giba se, da bi se lahko spet zaposlil pri skupini FCA, delo pa naj bi mu ponudili tudi pri Renaultu, kjer naj bi nasledil bivšega izvršnega direktorja Renaulta, Thierryja Bollora, ki ga je po odpustitvi oktobra lani prav tako nadomestila finančnica direktorica Clotilde Delbos.

Thierry Bollore Paris Avto Renault odslovil glavnega izvršnega direktorja

De Meo je močan kandidat za vodilni položaj v Renaultu, kjer je pred poltretjim desetletjem tudi začel kariero v avtomobilski industriji, vendar pa ga pri tem menda ovira stroga konkurenčna klavzula v njegovi pogodbi pri Seatu. Ni znano, kako dolgo bi mu lahko onemogočala zaposlitev pri francoskem avtomobilskem proizvajalcu, ki se trenutno zelo trudi, da bi uredil kaos v svojem vrhu. Ta je posledica odpustitve Bollora in aretacije vrhovnega šefa skupine Renault-Nissan Carlosa Ghosna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.