Prekrški na tujem, za katere niste vedeli

Foto: Žurnal24 (Foto: Saša Despot) Foto: Žurnal24 (Foto: bralec) Foto: Žurnal24 Tako je videti novo vozniško dovoljenje. Foto: Shutterstock Voznik v avtu Foto: Reuters Merjenje hitrosti Foto: Shutterstock Kajenje v avtu Foto: Gregor Prebil Avtomobilska žarnica Foto: Saša Despot Bencinska črpalka Foto: Žurnal24 Sirnak na turško-iraški meji Foto: Shutterstock Prometna nesreča Foto: Shutterstock spanje v avtu Foto: Profimedia Telefoniranje Foto: Shutterstock Navigacija v avtu Foto: Žurnal24 jopič, policist Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Pogrebno vozilo je odpeljal pajk. Foto: Shutterstock Semafor Foto: Profimedia Cestnina na avtocesti Foto: EPA Švicarska policija
Ko zapeljemo preko meje, se pri prometnih pravilih lahko marsikaj spremeni. Dobro je poznati posebnosti druge države, da ne bo zabolelo tudi v denarnici.
Oglej si celoten članek

Nemška revija Bild je pripravila kratek pregled nekaterih pravil, ki veljajo po evropskih državah, in so praviloma manj znana voznikom. Ponavadi imajo sicer policisti do tujcev glede nekaterih posebnosti domače prometne zakonodaje na zalogi nekaj tolerance, ampak ni pa nujno, zato je dobro vedeti za kakšno "cvetko." Več o njih v zgornji galeriji.

Naložite si aplikacijo

Tista najbolj splošna pravila so si med članicami sicer dokaj podobna, so pa lahko določene razlike glede najvišje določene hitrosti in dovoljenega alkohola v krvi. Da boste vedno seznanjeni z osnovnimi prometnimi pravili v drugi državi članici, je Evropska unija pred nekaj tedni objavila aplikacijo GoingAbroad za vse tipe pametnih telefonov. Naložite si jo lahko TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.