Avto
128 ogledov

Prekrški na tujem, za katere niste vedeli

Nemška policija
1/19
Profimedias
Ko zapeljemo preko meje, se pri prometnih pravilih lahko marsikaj spremeni. Dobro je poznati posebnosti druge države, da ne bo zabolelo tudi v denarnici.

Nemška revija Bild je pripravila kratek pregled nekaterih pravil, ki veljajo po evropskih državah, in so praviloma manj znana voznikom. Ponavadi imajo sicer policisti do tujcev glede nekaterih posebnosti domače prometne zakonodaje na zalogi nekaj tolerance, ampak ni pa nujno, zato je dobro vedeti za kakšno "cvetko." Več o njih v zgornji galeriji.

Naložite si aplikacijo

Tista najbolj splošna pravila so si med članicami sicer dokaj podobna, so pa lahko določene razlike glede najvišje določene hitrosti in dovoljenega alkohola v krvi. Da boste vedno seznanjeni z osnovnimi prometnimi pravili v drugi državi članici, je Evropska unija pred nekaj tedni objavila aplikacijo GoingAbroad za vse tipe pametnih telefonov. Naložite si jo lahko TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.