Prenovljeni BMW serije 7

Foto: BMW BMW serija 7 Foto: BMW BMW serija 7 Foto: BMW BMW serija 7 Foto: BMW BMW serija 7 Foto: BMW BMW serija 7 Foto: BMW BMW serija 7 Foto: BMW BMW serija 7 Foto: BMW BMW serija 7 Foto: BMW BMW serija 7 Foto: BMW BMW serija 7 Foto: BMW BMW serija 7 Foto: BMW BMW serija 7 Foto: BMW BMW serija 7
BMW serije 7 ima odslej v detajlih spremenjen videz, precej več novosti pa je pod pokrovi motorjev in tudi v notranjosti potniške kabine.
Oglej si celoten članek

Manj letvic med ledvičkama, vodoravni kromirani črti na spodnji strani maske, rahlo predrugačena zunanja ogledala, nove LED sprednje luči in  še bolj rdeče zadnje. To je v glavnem vse od zunanjih sprememb.

Potniki naj bi sedaj potovali udobneje, saj so inženirji na različne načine dodelali podvozje tako, da mehkeje, a še vedno zanesljivo leti po cesti.

Tudi pri sedmici je nova oznaka 750d, za katero se skriva trilitrski "super" dizel s tremi turbinami in 280 kilovati moči. Pri vsega 169 gramih izpustov sedmica z njim do stotice šine v 4,9 sekunde. Najnižje je sicer šestvaljni dizel v 730d, najvišje pa V12 iz 760i, do prve stotice nikoli ne mine več kot šest sekund, manj kot 250 km/h ne gre.

Med drugim hibridna sedmica v drugi generaciji namesto osemvaljnika uporablja šestvaljnika, skupna moč z električnim pogonom je 260 kW, kombinacija pa je 15 odstotkov varčnejša. Osemstopenjska avtomatika je vedno serijska.

Znotraj je bil dodelav deležen iDrive vmesnik z novo generacijo navigacije, dopolnjujejo ga lahko veliki zasloni za zadaj sedeče in Bang Olufsen ozvočenje. Standarden je eco pro način vožnje, digitalno izrisani merilniki se s funkcijami prilagajajo različnim programom vožnje. Sedeži so izdatno izboljšani.

Cene prenovljene serije 7 se bodo pričele pri 84.200 evrih, prve bodo dobavljene septembra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.